Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Conchita Wurtz házas, csak éppen nem a férjébe szerelmes, de hogy kibe, azt nem árulja el. Lemezszerződése sincs még, de több mint 8 milliárd forintot ér, így valószínűleg nem zavarja különösebben, hogy a fél világ róla beszél.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál szakállas nője, Conchita Wurst – polgári nevén Tom Neuwirth – a hétköznapokban férfiként él, nőiségét pedig csak szerepjátékként aposztrofálja. Az ember, akit most mindenki meg akar fejteni, nemcsak megjelenésében, de magánéletében sem ragaszkodik a társadalmi konvenciókhoz.

Férjnél van, de mást szeret

Wurst nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát transzvesztitának, ő csupán egy meleg fiú, aki szeret női szerepbe bújni. A Daily Mailnek adott interjújában azt fejtegette, hogy nőnek öltözve, és férfi ruhákban is jól érzi magát, a szíve pedig már évek óta foglalt.

Conchita Wurst az OE24.at-nek azt nyilatkozta, imád férjhez menni, ezért a szakállas nő hozzá is ment a Boylesque egyik táncosához, Jacques Patriaque-hez. Csakhogy a benne élő férfi, Tom egy másik férfiba szerelmes, akinek a kilétét nem akarja felfedni.

Annyit azonban elárult, hogy szerelme férfiként ismerte meg, és fogalma sem volt róla, hogy Tom Neuwirth igazából nem más, mint Conchita Wurst. Miután tudomást szerzett a Tomban élő díváról, meglepődött ugyan, de elfogadta a helyzetet. „Bizony elkerekedett a szeme, de boldog vagyok, hogy nőként és férfiként is vonzónak talál" – nyilatkozta az énekes(nő).

Igazi férfi

Tom Neuwirth egyébként nagyon figyel az alakjára, szinte minden nap jár konditerembe. A német Bild szerint személyes Facebook profilján igazán maszkulin oldalát mutatja: orrpiercingben, smink nélkül, rövid hajjal szelfizik, és inkább izmos, mint dívás képeket posztol magáról. 

35 milliós szakáll

Egyes sajtóhírek szerint Canchita Wurst jelenlegi piaci értéke 35 millió frank (vagyis több mint 8 és fél milliárd forint). Még a britek is oda vannak érte, sokan az ABBA sikerét jósolják neki. Ráadásul még nincs lemezszerződése, így a legnagyobb cégek sorban állnak az ajtaja előtt. Kíváncsian várjuk, hogy vajon Madonnával, Lady Gagával, vagy Miley Cyrus-szal énekel először duettet.