Deryck Whibley, a Sum 41 énekese éppen, hogy túlélte az alkoholizmust. Összeomlott a mája és a veséi, egy hónapot töltött kórházban, most önmaga árnyékaként tántorgott ki onnan. Jótanácsa: ne igyunk sokat, mert aki túl sokat iszik, az hamar meghal.

Deryck Whibley, a Sum 41 énekese még csak 34 éves, de közel állt ahhoz, hogy meghaljon. A New York Daily News nagyon durva képeket közölt a súlyosan alkoholista énekesről, aki hétfőn hagyta el a kórházat. Majdnem halálra itta magát. Whibleyt édesanyja és menyasszonya, Jocelyn Aguilar támogatták. Avril Lavigne exbarátja lazán volt felöltözve, de így is látszik, hogy sokat fogyott. Egy fejjel magasabb, amúgy vékony csaja is testesnek tűnik mellette.

Whibley három napja érzelmektől fűtött közleményt adott ki a honlapján, amiben leírta, hogy hajszál választotta el a haláltól. Egy hónapot töltött a kórházban, és csak fél deci kevert is a halálához vezethetett volna. Egy hetet így is öntudatlanul feküdt a kórházi ágyban, infúzióra kötve.

„Nagyon keményen italoztam minden nap. Addig az estéig. Otthon ültem, éjfélkor öntöttem magamnak egy újabb italt, és épp meg akartam nézni egy filmet, amikor hirtelen nem éreztem magam túl jól" – fogalmazott Whibley. Annyira rosszul volt, hogy kórházba kellett szállítani.

Veséi és mája működése összeomlott, amitől nagyon megijedt, és elmondása szerint rájött, hogy nem ihat többé. „Ha iszom még egyet, a dokik azt mondják, meg fogok halni" – mondta a zenész, hozzátéve, hogy nem akar papolni, de tényleg felelősséggel igyon mindenki, különben ide kerül.

Deryck Whibley írt a rajongóinak

„Hej mindenki, itt Deryck. Bocs, hogy nemrég annyira eltűntem, de nagyon beteg voltam, kórházban voltam egy hónapig, és már a kórház előtti pár hétben sem voltam jól. Az ok, amiért annyira beteg lettem, az évek óta tartó kemény piálás. Visszaütött” – foglalta össze a tényeket rajongóinak. A teljes üzenetet a DeryckWhibley.net oldalon olvashatja el.