Több tucat filmben játszott és hat évig járt Michael Keatonnal, de még most is csak a Jóbarátok Monicájaként és David Arquette exnejeként ismerik Courteney Coxot. Az amerikai színésznő ma töltötte be az ötvenet, huszonöt képet mutatunk róla, a karriere kezdetétől mostanáig.

Számtalan ma is népszerű külföldi színésznő kezdte a karrierét gyerekként –  nade Courtney Coxra ez pont nem igaz, ő már a huszat is betöltötte, mire a nyilvánosság elé léphetett. Ráadásul nem egy E.T.-vel indított, hanem csak egy videoklippel, ami Bruce Springsteen Dancing In The Dark-ja volt, ebben táncolt az amerikai énekessel.

Rachel szerepére hívták be

A ma ötvenéves Cox ezután több kisebb sorozatban és filmben felbukkant, egyebek mellett az Ace Venturában is, de a tényleges ismertségre 1994-ig, a Jóbarátok indulásáig várnia kellett. És azt tudták, hogy Coxot eredetileg Rachel Green szerepére hívták be castingra? Aztán végül inkább Monica Geller karakterére találták alkalmasnak, ami tíz év alatt teljesen eggyé vált a nevével.

Szerepéhez hasonlóan exférje, David Arquette neve is összefort az övével, nem hiába, kapcsolatuk 11 éve tartott, amikor 2010-ben bejelentették szétválásukat. Azóta már Arquette-nek és Coxnak is új kapcsolata van, és a színésznőt állítólag már el is jegyezte 12 évvel fiatalabb pasija, a Snow Patrol gitárosa, Johnny McDaid. Azt nem tudni, hogy Cox miatta kezdte-e el szétszabatni az arcát, de mostanra már alig lát ki a szemén. Nézze meg galériánkban, hogyan változott meg a színésznő az elmúlt harminc év alatt!