1934. szeptember 20-án született, vagyis ma 80 éves Sophia Loren. Igen, nyolcvan. És bár mostanában már tényleg nagyon meglátszik rajta a kor, évtizedekig ő volt a legszexibb, legvonzóbb és legszebb olasz színésznő. Akiről elképesztően dögös fotók készültek. Olyanok is, amik akár mai szemmel is egészen botrányosnak mondanánk. Például azt, amelyiken húgát csókolja szájon.

Ma lett 80 éves Sophia Loren, aki két Oscart és több Golden Globe-díjat is nyert. És bár mostanában többször is rettenetesen nézett ki, és életében először sikerült róla nagyon előnytelen fotókat készíteni, muszáj megmutatnunk, hogy évtizedekig mennyire elképesztően dögös volt.

Sophia Loren Sofia Villani Scicolone néven született, majd mikor tizenévesen modellkedni kezdett, Sophia Lazzaróra változtatta nevét. Később Carlo Ponti producer javaslatára vette fel a Sophia Loren nevet. 1953-ban kapta meg első főszerepét az Aidában, majd miután egy halom olasz filmben szerepelt, eljött az idő, hogy Hollywoodban is kipróbálja magát. Megismerkedett Cary Granttal, akivel egymásba is szerettek, és Carlo Ponti ekkor jobbnak látta megkérni végre Loren kezét, mielőtt más tenné meg.

1962-ben kapta meg első Oscar-díját az Egy asszony meg a lánya főszerepe miatt, és innentől már tényleg mindenhol ismerték a nevét. Később szakácskönyveket is írt, majd szemüvegeket adtak el az arcával. Két gyereke született, az idősebbik 2004-ben vette feleségül Mészáros Andrea hegedűművésznőt a budapesti Bazilikában.

Na de nézegessen inkább régi, ellenben nagyon dögös képeket a színésznőről: