Kira Kazantsev, akit nemrég az Egyesült Államok szépének választottak, a mezőnyében egészen unortodox szépségnek mondható. Viszont három nyelven beszél, diplomás, sok energiát öl a női egészség tematizálására a médiában, és jól elő tudja adni magát, úgyhogy végül is érthető, miért kapott koronát. A Jezebel most viszont arról ír, hogy Miss Americát 2013-ban, egy barátnőjével együtt kirúgták az egyetemi hallgatói lányszövetségéből (Hofstra University, alfa fí leányszövetség, ha valakit konkrétan érdekel a dolog), mert a tagtoborzás irányítójaként bántalmazásnak minősíthetően viselkedett.

A lap névtelen informátora szerint Kazantsev a 2012-es őszi félévet Spanyolországban töltötte, majd onnan visszatérve kapott fontos pozíciót a szervezetben. Legjobb barátnőjével úgy irányították a tagjelöltek életét, feladatait, mint ahogy egy magyar gólyatáborban a gólyákat a felsőbb évesek. Csak hosszabb ideig, és a forrás szerint célzottan tették pokollá az életüket. Például személyes jellemzőik, hibáik alapján gúnyneveket adtak a tapasztalatlan hallgatóknak, minősítették őket, és a végkimerülésig végeztettek velük különböző feladatokat.

Az egyetem szabályzata természetesen tiltja, hogy szóval vagy tettel ártsanak a hallgatók testi vagy lelki jólétének – ha ilyenen érik a diákszövetségeket, akkor az egész társaságot kirúghatják. De a szabályokat nem mindig tartják be: a lap szerint egy hallgató, aki Kazantsevvel egyszerre járt az egyetemre, durva dolgokról számolt be. A meg nem nevezett diákszövetségben az is a felvételi része volt, hogy a jelentkező lányokat meztelenül ültették az alájuk terített újságpapírra, majd leszbikus pornót kellett nézniük. Ha valaki altestéhez az izgalom miatt odatapadt a papírt, azt utána lebuzizták, nevetségessé tették és elhajtották. Akik túljutottak ezen a körön, azoknak ki kellett nyalniuk a szövetség rangidőseit. 

Máshol az volt a felvételi része, hogy a körben ülő lányok elé nem emberi fogyasztásra szánt dolgokat (például macskakaját) tettek, és persze enniük kellett belőlük. Ha valaki nem bírta, és hányt, azt is meg kellett enni. Megint másokat meztelenül, fóliába csavarva táncoltattak kocsmában. Arról nincs értesülés, hogy mindezek Kazantsev szövetségében történtek-e, mindenesetre a szépségkirálynőt és barátnőjét több hónapi vizsgálat után, 2013 végén kizárták a társaságból, mert rosszul bántak az újoncokkal. A Jezebel újságírója pedig egyetemi és hallgatói forrásokból úgy tudja, határozottan bántalmazó viselkedése miatt távolították el Miss Americát. Amely verseny szervezői egyébként annyival kommentálták a történteket, hogy Kazantsev nem titkolózott előttük, de nagyon sajnálják, hogy ez az incidens eltereli a figyelmet arról, milyen sok diplomája van, és mennyire szeretné szolgálni a közösségét. (Az elmúlt tíz évben egyébként tucatnál is több egyetemista halt bele ilyen próbatételekbe, és több ezer hallgatót szállítottak kórházba, mert túl sok alkoholt fogyasztottak.)