A katonaságnál, az élsportban illetve az egyetemeken is bevett szokás az újoncok szívatása, főleg Amerikában, ahol az egyetemi diákszövetségekben előszeretettel alázzák meg az elsőéveseket. Ezek a szívatások viszont nem csak egyszerű, vicceskedős feladatokból állnak, hanem durva megszégyenítésekből, sőt az újoncokat néha kemény fizikai erőszak is éri. Legutóbb egy ilyenbe egy 19 éves főiskolás fiú bele is halt. Az alábbiakban az Elite Daily segítségével tíz olyan durva újonc-szívatást mutatunk be, amiket sokszor még a mai napig is alkalmaznak az egyetemi szövetségek, amolyan gólyaavatásként.

Erőszak filctollal

Az alap, hogy a gólyákat a felsőévesek összefirkálják, és hülyeségeket írnak rájuk, mondjuk a homlokukra, de 2002-ben az is előfordult egy észak-karolinai egyetemen, hogy valakit egy filctollal erőszakoltak meg. Hét amerikaifocista fiú levetkőztette az egyik gólyát, fenekét összefirkálták és megcsapkodták, majd feldugtak neki egy kihúzó filctollat.

Kokain vagy dildó

Az egyetemi diáklány-szövetségek is kegyetlenek tudnak lenni, és előszeretettel alázzák meg az újonc lányokat, de nem feltétlenül fizikai erőszakot alkalmaznak. Amerikában működik egy non-profit egyesület, aminek célja felszámolni az iskolai újonc-szívatásokat. Nekik írt egy lány, levelében azt panaszolta: amikor be akart jutni az egyik diáklány-szövetségbe, újoncként eldönthette, hogy felvételi feladatként magába dug egy dildót a többi lány előtt, vagy felszív egy csík kokaint.

Leforrázás

A Tulane Egyetemenen korábban előfordult, hogy az egyik diákszövetség borssal és erős paprikával fűszerezett forró vizet öntött az újoncok hátára. Az egyik elsőéves diáknak ettől másod- és harmadfokú égési sérülései lettek. Kórházba került, vizsgáit nem tudta letenni, és egy szemesztert is halasztania kellett.

Tornasor mellméret szerint

A diáklány-szövetségek tényleg a lelki megaláztatást alkalmazzák a legtöbbször, és ha épp nem dildót adnak az elsőéves lányok kezébe, akkor levetkőztetik őket, és mellméret szerint állítják őket tornasorba, majd egyenként kigúnyolják őket külsejük és mellük kinézete miatt.

Elefántsor

A Vermonti Egyetemen 1999-ben a hokicsapat tagjai az újoncokkal hányásig itattak meleg sört, majd meztelenül egymás mögé állították őket, és arra utasították a fúkat hogy egyik hüvelykujjukat kapják be, a másikat pedig dugják az előttük álló fenekébe. Az amerikai szlengben ezt elephant walk-nak, vagyis szó szerinti fordításban elefántjárásnak nevezik.

Elfenekelés

Az iskolai újonc-szívatás klasszikusa a gólyák elfenekelése krikettütővel, vagy evezőlapáttal, emiatt pedig már nagyon sokan kerületk kórházba. Ezt a fajta elfenekelést állítólag alapvetően azért találták ki, hogy erősítse a köteléket az áldozat és a szövetség többi tagja közt, bár egyelőre baromira homályos számunkra, hogy egy ilyen erőszakos dolog mégis hogy erősít bármiféle köteléket. Korábban egy floridai diákszövetség tagjai két év börtönbüntetést kaptak, amiért nádpálcával verték az újoncokat.

Másfél óra alkohol

Az egyik kaliforniai egyetem két diákját, Adam Marszalt és Russel Taylort 2010-ben küldték börtönbe, miután egy 18 éves, elsőéves diákkal 90 percen keresztül folyamatosan alkoholt itattak. A fiú véralkoholszintje az ötszöröse volt annak, amivel még lehetne vezetni.

Víztúladagolás

De nem csak az alkoholba lehet belehalni. Egy New York-i egyetemen, 2003 márciusában Walter Dean Jennings jelentkezett az egyik egyetemi diákszövetségbe, ahol felvételiként arra utasították, hogy igyon meg egy csomó vizet. A fiú végül annyi vizet öntött magába, hogy belehalt. Egy másik esetben, 2005-ben egy kaliforniai egyetemen két, fél lábon álló fiúval itattak meg több gallonnyi vizet, miközben nagy teljesítményű ventilátorokkal fújtak rájuk hideg levegőt. Az egyik fiú két órával később belehalt.

Gyakorlatok székletben és vizeletben

Az Elite Daily azt írja, hogy a diákszövetségek sokszor itatnak vizeletet az újoncokkal, de a Hartwick főiskolán az is megtörtént, hogy széklettel összekent sziklákat cipeltettek a gólyákkal egy erdőben, illetve fekvőtámaszokat végeztettek felük összevizelt szemétben, amiben használt pelenka és üveg is volt.

Nyers máj, egészben

Még 1959-ben történt, mikor egy diákszövetségbe jelentkező elsőévesektnek nyers májat kellett enniük, méghozzá anélkül, hogy megrágnák azt. Az egész májdarabokat olajba mártották nekik, és aztán egészben le kellett nyelniük. Az egyik elsőáves diák, Richard Swanson nem tudta lenyelni a májat, az megakadt a torkán, ezért kórházba szállították, ahol két órányi fuldoklás után meghalt.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!