Október 11-e a Coming Out, azaz az előbújás világnapja, ezen a napon az LMBT közösség többek közt az erőt és az őszinteséget ünnepli. A Coming Out világnapja civil mozgalomként indult, 1988-ban alapította az új-mexikói Robert Eichberg, emléket állítva az egy évvel azelőtti eseményeknek: 1987. október 11-én több százezren vonultak végig Washington utcáin egyenlő jogokat követelve. Nem múlik el úgy év, hogy valamelyik híresség ne bújna elő, Ellen Page színésznő 2014. február 14-én coming outolt, az ő monológja az eddigi legmeghatóbb coming out.

Ellen Page-é a valaha volt legmeghatóbb coming out

A 27 éves színésznő Valentin-napon lepte meg a világot azzal, hogy bejelentette, elege van a hazugságokból, és bevallja, hogy egy nőt szeret. A beszédét remegve mondta el, de a bátorság, amivel végigcsinálta, fantasztikus.

Frank Ocean a hip-hop zenész blogján vallotta be, hogy férfit szeretett

Ha valamire, akkor arra nem számított senki, hogy a hip-hop zenészek közül valaki coming outolni fog. Az alapvetően soviniszta hozzáállás miatt érdekes a coming out, egyszerűen nem fér bele a zenei műfajba a homoszexualitás. Frank Ocean a Tumblr-en vallotta be a világnak, hogy élete első szerelme egy férfi volt.

Evan Rachel Wood nem válogat nemek szerint

Az általában furcsa női karaktereket alakító színésznő Jamie Bell partnere egy ideje, de volt már nőkkel is kapcsolata. Pontosabban azt nyilatkozta, nem válogat a nemek között, nem a nemek alapján választ magának partnert. 

A biszex Anna Paquinre büszke a férje

Anna Paqui,  a True Blood sorozat vámpírnője azt nyilatkozta, hogy aki azt hiszi, hogy a biszexualitás tudatos döntés, az téved. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy véleménye szerint sokan azért vallják magukat a celebek közül biszexnek, mert az kevésbé rizikós, mint a homoszexualitás. A színésznő ikergyerekeit várja Stephen Moyertől, aki a sorozatban is a partnere, férje azt nyilatkozta Paquin biszexualitásáról, hogy büszke a feleségére, és csak a feleségére tartozik, hogy beszél-e erről a nyilvánosságnak, ő nem foglal állást.

Gallusz Nikolett éttermet nyitott a barátnőjével 

A színésznő a barátnőjével nyitott közösen éttermet Budapest belvárosában, ugyan nagy bejelentést nem tett soha, olyan könnyfakasztót például, amit az amerikai hírességek szoktak. De nyíltan beszélt arról, hogyan telnek a mindennapjaik a barátnőjével. 

Kulka János: Én mindig szabadon éltem

Kulka János a lehető legtermészetesebben kezeli a másságot. Egy interjúban azt nyilatkozta, mindig szabadon élt, és nem érti, hogy mások miért csinálnak ebből titkot, vagy miért hiszik azt, hogy hátrány éri őket, ha vállalják önmagukat.