A két színész válása korántsem mondható békésnek. Nemrég fény derült például arra, hogy Holmes milyen kritériumokat fogadott el annak érdekében, hogy végre le tudja zárni házasságát.

Katie Holmes és Tom Cruise hat éven át, 2006-tól 2012-ig élt házasságban. Bár a különválást próbálták diszkréten, a nyilvánosság teljes kizárásával elintézni, egy közeli barát kiszivárogtatott néhány információt a szakítás körülményeiről. A pletykák szerint Holmes számára egyáltalán nem volt kellemes ez az időszak, főleg, hogy exférje szigorú szabályokkal próbálta kontrollálni az életét.

Kiderült például, hogy a színésznő aláírt egy záradékot, amelyben az állt, hogy a válást követő öt évben semmilyen kínos helyzetnek nem teheti ki volt férjét. Nem beszélhetett például a szcientológiáról és nem randizhatott nyilvánosan más férfival.

A szerződés szerint ugyan randizhatott, de csakis titokban, esetleges partnerei pedig nem mehettek közös lányuk, Suri közelébe. 

A névtelen forrás szerint Holmes végül azért írta alá a megállapodást, mert már nagyon ki akart lépni a házasságból. Mivel teljesítette a feltételeket, 4,8 millió dollárt, mai árfolyamon 1 milliárd 900 millió forintot kapott gyerektartásra, illetve további 5 millió dollárt, azaz 1 milliárd 979 millió forintot saját felhasználásra.

(Marieclaire)

(Borítókép: Tom Cruise és Katie Holmes Fotó: Anthony Harvey/Getty Images)