Néhány héttel ezelőtt startolt el a TV2 párkereső reality-je, a Bachelor – A Nagy Ő, amelyben összesen 19 vállalkozó szellemű nő szállt versenybe Árpa Attila szívéért. A legmacsóbb magyar hírességnek kikiáltott producer szerelméért már csak kilencen küzdenek.

Hogy melyikük lesz végül az a hölgy, aki valóban elnyerheti Árpa Attila szívét, számos szórakoztató és izgalmas feladat, mély és őszinte beszélgetés, meghitt randevú és érzelemdús rózsaceremónia után derül csak ki. A párkereső valóságshowban többször láthattunk már érzelmi összeomlásokat, hallhattunk szerelmi vallomásokat, de könnyekből sem volt hiány. Sokan már most mély szerelmet éreznek Árpa iránt, ezért nagyon megviseli őket, ha a producer éppen egy másik lánynak bókol. A tévénézőket megosztják a különböző kiborulások és többen hangot is adnak a véleményüknek: a többség nem érti, hogy A Nagy Ő villájában hogyan alakulhat ki ilyen hamar igazán őszinte kapcsolódás és szerelem.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta elárulta, mit gondol az Árpa Attila szívét elnyerni kívánó hölgyek viselkedéséről.

„Alapvetően ahhoz, hogy két ember között kialakuljon egy kapcsolódás és szerelem, idő kell. Hiszen időbe telik, mire megismerjük a másikat. A műsorban szereplő lányokra inkább az a jellemző, amit csak rózsaszín ködként szoktunk emlegetni. Nyilván idealizálják a Nagy Ő-t, ami automatikusan egy alá-fölérendelt viszonyhoz vezet. Minden hölgynek gyakorlatilag el kell adnia magát, jellemző lehet rájuk, hogy

elszakadnak a valóságtól, folyamatosan becsapják önmagukat, adott esetben a valóságképük is eltorzul, miközben egymással csatáznak a férfi figyelméért.

Ez különösen egy instabil önértékelésű nő számára veszélyes, hiszen ha kiesik, az tovább rombolja az önértékelését” – magyarázta a Ripostnak dr. Makai, aki arról is beszélt a lapnak, hogy Árpa Attilának van-e esélye egy kiegyensúlyozott, hosszú távú párkapcsolatot létesíteni azzal a lánnyal, akit a műsor végén választ.

„Vélhetően ő a megérzéseire fog hagyatkozni, de ha kilépnek a nagyvilágba a választott hölggyel, akkor nagyon tudatosan kell építeniük a kapcsolatukat. Gyakorlatilag a nulláról, hiszen a villa falai között egy csomó olyan ismerkedési fázis kimaradt, ami létfontosságú egy jól működő párkapcsolathoz. Ha ezeket a lépéseket kihagyják, akkor meg vannak számlálva a napjaik egy párként” – tette hozzá a szakértő. 

Ön mit gondol: Árpa Attila megtalálja az igazit a műsornak köszönhetően?

(Borítókép: A Nagy Ő lányai: Natali, Timi, Mimi, Bogi és Metta. Fotó: TV2)