A modellügynökség vezetője szerint nem lehet egy lapon említeni a profi modelleket és a kizárólag Instagramon pózoló-reklámozó tiszavirágú életű fiatalok produktumát.

Kajdi Csaba soha nem rejti véka alá a véleményét, különösen olyan témákban nem, amelyek érintik a modellek világát. A közösségi oldalak megmondóembere foggal-körömmel harcol a tehetséges, profi modellek presztízséért.

„Teljesen más egy olyan Insta-modell, aki csak ott, abban a térben létezik és fotózkodik, mint az, aki profiként dolgozik a valódi modell szakmában. Az előbbieknél gyakran látni egy teljes átalakítást is akár: megváltoztatják a járomcsontjukat, feltöltetnek ezt vagy azt. A profi modellek világában ilyenről szó sincs! A természetesség a lényeg, mert ha valaki erre a szakmára született, akkor nem lesz több, jobb, szebb attól, hogy átalakíttatja magát. Úgy jó, ahogy van, nincs szükség átszabásra. Nem egyszer fordult olyan elő, hogy szólnom kellett egy lánynak, aki modellkedni szeretett volna, hogy hagyjuk a zselés műkörmöt, a bevarrt hajat. Nincs ezekre szükség! Vagy alkalmas vagy erre a szakmára a természetes adottságaid miatt vagy nem” – mondta a 95.8 Sláger FM-en RádiósCyla, aki sok mindent megtapasztalt már a modellszakmában töltött évei alatt.

 „Persze olyan is előfordul, hogy valaki világszép, de mégis alkalmatlan erre a szakmára. Az egyik modellemnek például nem sikerült megérteni a mozgójárda lényegét egy munka alkalmával. Azon kellett volna végigsétálnia. Nem értette, hogy erről le kell majd lépnie, így egyszerűen levetődött a végén. A 3000 eurós cipőjét pedig, amit az ügyfél adott rá szépen bedarálta az egész szerkezet. Úgyhogy nem elég a természetes adottság, kell a rátermettség is ahhoz, hogy valaki helyt tudjon állni” – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetőinek.

(Borítókép: Kajdi Csaba Fotó: Bodnár Patrícia/Index)