Ezek a hírességek ép bőrrel megúszták az ellenük elkövetett merényleteket, de ketten közülük maguk követtek el gyilkossági kísérletet.

II. Erzsébet királynő

A néhai brit uralkodónőnek, II. Erzsébet királynőnek minden bizonnyal számtalan halálos fenyegetéssel kellett szembenéznie az élete során. Az például többször is megesett, hogy rosszakarói betörtek a palotába. A legutolsó ilyen esetéről korábban már a Velvet is beszámolt: a palota őrei tavaly egy szupermarketi dolgozót, az akkor 19 éves Jaswant Singh Chailt tartóztatták le, magánterületre való illetéktelen behatolásért.

A fiatal férfi nem titkolta, hogy azzal a szándékkal érkezett, hogy megöli a királynőt és mikor II. Erzsébet királynő értesült a történtekről, csupán annyit mondott:

Nos, ez bizonyára megkeserítette volna a karácsonyt, nem igaz?

Gordon Ramsay

Az ötgyermekes sztárszakács a főzés mellett kifejezetten nagy figyelmet fordít a fenntartható élelmiszerek fogyasztására is, így mindig is ellenezte a veszélyeztetett fajok vadászatát. A szakács Gordon Ramsay: Új utakon című televíziós műsorának keretein belül látogatott el Costa Ricára, ahol az illegális cápavadászat és a cápák uszonyának eltávolítása ellen demonstrált. Azonban a helyi maffia nyakig benne van az illegális üzletben és emiatt komoly fenyegetések érték Ramsayt a forgatások alatt.

„Mikor visszaértem a házba, rám borítottak egy hordó benzint. Aztán hirtelen megjelentek a semmiből ezek az elsötétített ablakú autók, és megpróbáltak eltorlaszolni minket. Beugrottunk az autóba, és amilyen gyorsan csak tudtunk, eltűntünk. Ki gondolta volna, hogy egy forgatás ilyen ijesztő élményhez vezet" – nyilatkozta a történtekről a szakács, aki azt is elárulta, hogy arra is volt példa, hogy egy tengerész fegyvert fogott rájuk, mikor meg akarták nézni a rakományát. A helyi hatóságok a történtekre csak annyit mondtak, hogyha valaki rálép a hajójukra, ne csodálkozzon, ha lelövik.

Ariana Grande

2017 májusában Machesterben tartott telt házas koncertet Ariana Grande, ám a show tragikus véget ért, egy öngyilkos merénylő ugyanis felobbantotta magát az aréna egyik kijáratánál. Grande fellépése akkor már véget ért, így lehetséges, hogy nem feltétlen csak ő volt a merénylő célpontja. A robbantásban 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek, többségében tinédzserek.

Az énekesnőt nagyon összetörte az eset, és lemondta az abban az évben tervezett további turnéállomásait, továbbá ellátogatott a sérültekhez a kórházba, és személyesen kért tőlük bocsánatot, mivel sokáig önmagát okolta a történtek miatt.

50 Cent

A rappert még a 2000-es évek elején támadták meg nagymamája queensi lakása előtt: kilenc golyót kapott egy ismeretlen fegyverestől. Több, mint öt hónapig tartott mire a rapper teljesen felépült, de még így is szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélt egy ilyen támadástQueens egyébként nem rendelkezik túl jó hírnévvel az ott élő bandák miatt; régebben gyakoriak voltak a merényletek, lopások, betörések és a bandaháborúk.

Később az eset miatt Mike Tyson testőrét, Darryl Baumot gyanúsították, aki egy helyi drogbárónak dolgozhatott, három héttel később azonban megölték, így talán már sosem tudjuk meg ki, volt valójában 50 Cent támadója.

Ryan Seacrest

Az American Idol műsorvezetőjét egy volt katona, Chidi Uzomah vette célkeresztbe. A megszállott férfit egyszer már letartóztatták, de 2009-ben újra megpróbált végezni Seacresttel. A műsorvezető csakis testőreinek köszönheti, hogy sértetlenül megúszta az esetet. Uzomaht késsel a kezében kapták el Seacrest munkahelyén, miközben a férfit kereste.

Bob Marley

1976-ban Marley, a felesége és a menedzsere is megsérült egy lövöldözésben. A támadás oka valószínűleg az volt, hogy az énekes megpróbálta egyesíteni a jamaicai politikai ellenfeleket, bár ezt biztosan nem lehet tudni, hisz a merénylőket soha nem sikerült elfogni. Marley kisebb sérülésekkel megúszta az esetet, két nappal később már színpadra is tudott állni.

Most pedig következzen listánkon két kakukktojás: nem ellenük követtek egy gyilkossági kísérletet, hanem ő maguk voltak az elkövetők.

Mark Wahlberg

1988 áprilisában a színész élete mélypontján volt, drogproblémái kezdtek eluralkodni rajta. Végül 45 napot kellett leülnie gyilkossági kísérletért, mert súlyosan bántalmazott két vietnámi férfit. Wahlberg állítása szerint kábítószerhatása alatt volt, amikor lopni akart a két férfi boltjából.

A szemtanúk állítása szerint a színész rasszista megjegyzéseket tett, ami a bíróságon csak súlyosbította a vádakat. A színész a közelmúltban el akarta érni, hogy töröljék a nyilvántartásából ügyét, hiszen az elmúlt években sokat támogatta a kisebbségeket, ám akkoriban rengetegen fellázadtak ellene azzal, hogy pénzzel nem lehet mindent megoldani.

Jay-Z

Az 53 éves rapper egy hűtlenségi esetet kivéve szinte sosem került magánügyi botrányai miatt a média figyelmébe. Így kevesen tudják róla, hogy igen heves temperamentummal rendelkezik.

1999-ben történt, hogy az amerikai előadó megkéselte Lance Riviera zenei producert egy bulin. Az ügyről nem került nyilvánosságra sok részlet, de egyes beszámolók szerint azt vezetett a késeléshez, hogy a kiadó Jay-Z engedélye nélkül kezdte forgalmazni az előadó albumát, annak hivatalos megjelenése előtt. A rapper 3 éve próbaidőt kapott a történtek miatt.

(Borítókép: Gordon Ramsay. Fotó: Getty Images)