Jól bevált módszerrel igyekszik elkerülni a karácsonyra való készülődéssel és az ajándékvásárlással járó stresszt Rácz Jenő. A Michelin-csillagos séf mindent megtesz annak érdekében, hogy az ünnep kizárólag a szeretetről szóljon.

A Konyhafőnök sztárséfje a családjával tölti a karácsonyt: előbb a felesége, Gyuricza Dóra rokonaival lesznek, ezt követően látogatják meg többi szerettüket. Rácz azt is elárulta, nem ragaszkodnak a tradicionális, klasszikus elemekhez: az asztalra Wellington bélszín kerül, amelyet ő maga készít, s mivel neje Brazíliában született, az ottani különlegességekből is elkészítenek párat.

A séf úgy véli, karácsonykor nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt költ. Neki megvan a saját taktikája arra, hogyan kerülje el a nagy költekezést. 

„Pénztárcafüggő is nyilván, de egy jól bevett dolog a Secret Santa vonal, főleg a nagycsaládokban. Ez azért jó dolog, mert ilyenkor egy embernek, nem húsz másiknak kell venni ajándékot, hanem mindenki egy családtagnak ad. Mi is szoktuk ezt csinálni és idén is ez lesz, az étteremben a csapattal is neveket húztunk és így oldottuk meg. Általánosságban az embereknek, ami először eszébe jut a karácsonyról, a stressz és én pont ezt akarom elkerülni. Nem akarok ebbe a hibába esni, hogy bármi erről szóljon, a karácsony a szeretet ünnepe. Aki ad ajándékot ad, aki nem az nem, ebből nincs sértődés” – fejtette ki a Borsnak a séf, aki úgy érzi, idén igazán kiköltekezte magát: a házfelújítás és a dubaji nyaralás után a feleségével úgy döntöttek, nem ajándékozzák meg egymást.

Ön minden szerettét megajándékozza idén karácsonykor?

(Borítókép: Rácz Jenő. Fotó: RTL)