A világ egyik legismertebb plus-size modellje, Ashley Graham gyakran jelentkezik a közösségi oldalain olyan felvételekkel, melyeken lenge öltözékben látható. A háromgyermekes modell korábban azt is megmutatta, mennyire megváltozott a teste a várandósságai miatt, s bár sokan kritizálják, ezekkel a képekkel komoly célja van.

„Remélem, hogy azáltal, hogy elmesélem a történetemet és retusálatlan, filterek nélküli képeket mutatok magamról, ők is erősnek és magabiztosnak érzik magukat ahhoz, hogy boldogok legyenek a saját bőrükben.

Nem a meztelenkedés miatt mutogatom a testem,

vagy hogy arra biztassak bárkit, hogy posztolja ki a sajátját, hanem hogy mások felismerjék, nincs olyan, hogy tökéletes. Közzéteszek egy fotót a striákról a hasamon, és más anyukák azt mondják, »nekem is vannak ilyen csíkok a hasamon«. Ez pedig felerősíti a tudatot, hogy mind egy közösség tagjai vagyunk, akiknek ugyanolyan, a társadalom által egységesen csúnyának elkönyvelt jelek vannak a testén” – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Graham, akit annak apropójából kérdeztek, hogy ő kapta meg az aktivista szerepét a Pirelli naptár 2023-as kiadásában. Ez az első alkalom, hogy a modell a divatvilágban nagy presztízzsel rendelkező naptárban szerepel.

(Borítókép: Ashley Graham. Fotó: Getty Images/ Samir Hussein/WireImage )