Noha Január 2-án már 22 éve lesz annak, hogy Zámbó Jimmy nincs köztünk, ám emléke cseppet sem halványul. A Királynak is becézett énekest máig nagy szeretet és rajongás övezi.

Kivételes tehetsége és sármja miatt is rajongtak a nők a kétszeres EMeRTon-díjas énekesért, aki a legidősebb fia, Krisztián elmondása szerint ennek ellenére komoly önértékelési problémákkal küzdött.  Mint mondja, a Zámbó-család tagjaira jellemző, hogy főként hasra és tokára híznak, ami Zámbó Jimmyt nagyon zavarta. Csak kevesen tudtak róla, de a megoldást erre a plasztikától várta.

„Édesapámat ez annyira zavarta, hogy

zsírleszívást végeztetett magán. Sosem láttam még annyira fájdalmasan sírni, mint a műtét után.

Rettenetes fájdalmai voltak, hetekig tartott, mire felépült. Ám amikor elkezdett utána egy kicsit edzeni, élete legjobb formáját hozta. Az a fájdalmas sírás azért kicsit elrettent a dologtól, de gondolom, a kilencvenes évek vége óta azért fejlődött a műtéti technika” – nyilatkozta a Blikknek Zámbó Krisztián.

Apja mindent megtett annak érdekében, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól, amelyek a  felborult életvitel és az átkoncertezett éjszakák miatt szaladtak fel rá. 

„Ugyanazzal szenvedett, mint én, és hiába volt edzőtermünk, nem nagyon volt ideje rá. Most értettem meg, mennyire nehéz ez egy bizonyos kor felett, főleg, ha az ember sokat éjszakázik a koncertek miatt, és felborul a bioritmusa” – vallotta be a legendás énekes fia.

( Femina )

(Borítókép: 2000. augusztus 22-én készült archív felvétel Zámbó Jimmyről, aki a Honvéd Kórházban belehalt sérüléseibe, melyet saját fegyverével okozott. Fotó: MTI)