Keddi hírösszefoglalónkban még: Zoltán Erika életében felbukkant egy rég nem látott rokon, Czutor Zoli sajnálja a szilveszteri kiírását, Pesák Ádám kapcsolatba került, Gáspár Laci megmutatta legkisebb gyermekét.

Pécsi Ildikó

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, Pécsi Ildikó háza elkelt. A néha színésznő fia, Szűcs Csaba úgy nyilatkozott, a telek jó kezekbe került, az azt felvásárló házaspár pedig nagy odafigyeléssel gondozza Pécsi növényeit.

Úgy tűnik, azokat nagyot fordult a világ a ház körül, ugyanis a helyén jelenleg ikerházak épülnek. 

„A ház maga megmaradt, de a telekből nem maradt semmi, ahogy a kertből sem. Szomorú látvány, annyi bizonyos. Valamelyik területen már zajlik az építkezés, ikerházakat fognak felhúzni" – árulta el a Borsnak egy neve elhallgatását kérő informátor, aki képeket is küldött a lapnak az építési munkálatokról. Mint az a felvételekből kiderül, a telket összesen hat részre osztották fel, ehhez pedig a Pécsi számára egykor oly fontos fák nagy részét is ki kellett vágni. A  néhai művésznő kertje szinte teljesen megsemmisült. Néhány fát Pécsi bizalmasa és egyben fogadott fia, L. Péterfi Csaba menekített meg még egy évvel ezelőtt, közülük egy liliomfát a Művészetek Házának Pécsiről elnevezett belső kertjébe ültettek át.

Zoltán Erika

Huszonkét év után ismét feltűnt Zoltán Erika életében az énekesnő unokaöccse. A családtagok a közmédia Csináljuk a fesztivált! című zenés show-műsorának köszönhetően találkoztak újra, ugyanis Solner Dani a táncosok között foglalt helyet.

"A Csináljuk a fesztivált! felvétele előtt egyenként bemutatkoztam a tévéműsorban szereplő táncosoknak. Dani ekkor mondta el, hogy mi rokonok vagyunk. Megmondom őszintén, nem ismertem meg, de nagyon örültem, hogy van még egy profi táncos a családunkban" – mesélte a Meglepetés magazinnak Zoltán Erika, aki akkor látta utoljára az unokaöccsét, amikor az 5 éves korában beiratkozott az énekesnő táncstúdiójába. A fiú aztán hamar kimaradt az iskolából, ezt követően pedig megszakadt a kapcsolatuk.

Megbeszéltük, hogy most már nem veszítjük el egymást szem elől, kapcsolatban maradunk. Szeretném, ha Dani a jelentősebb koncertjeimen velem táncolna a színpadon!

Czutor Zoli

Sokakat megbotránkoztató bejegyzést tett közzé Instagram-oldalán szilveszterkor Czutor Zoli. Az énekes azok ellen az állatvédők és kutyások ellen akart felszólalni, akik trágár módon, minősíthetetlen stílusban kezdték fenyegetni a petárdázókat az interneten. Az üzenete félrement, a választott megfogalmazási stílus sokaknál kiverte a biztosítékot. Czutort a Bors kereste meg, hogy reagáljon az őt ért támadásokra.

„Bevallom, hirtelen felindulásból meggondolatlanul reagáltam, és félrement az üzenetem, mely korántsem arra szándékozott buzdítani senkit, hogy petárdázzon nyakra-főre mindenki, hanem arra, hogy kerüljük el a verbális erőszakot. Hiszen az erőszak, erőszakot szül! [...] Bocsánatot kérni nem fogok, de végtelenül sajnálom a történteket. Bocsánatot kérni akkor szoktunk, ha valamit nem szándékosan követünk el” – nyilatkozta többek között a zenész.

A történtek kapcsán Czutort több állatvédő szerv is megkereste, hogy tisztázzák nézeteltéréseiket. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Noé Állatotthon Alapítvány együttesen kértek találkozót a zenésztől.

„Sok félreértést sikerült tisztáznunk így, hogy szemtől szemben és nem csak írásban értekeztünk. [...] Rájöttünk, hogy nem állnak messze az álláspontjaink. Örülök, hogy jó vége lett a dolognak” – mesélte Czutor, aki feleségével, Zsanival rendszeresen támogatja az állatvédő egyesületeket.

Pesák Ádám

Ismét szerelmes Pesák Ádám. A színész és volt kedvese, Janza Kata öt együtt töltött év után tavaly áprilisban jelentették be, hogy külön utakon folytatják az életüket. Bár a szakítás okát akkor nem részletezték, hivatalos közleményükben úgy fogalmaztak: továbbra is szeretettel gondolnak egymásra.

Úgy tűnik, azóta másokat is a szívükbe fogadtak: bár magánéletüket a szakítás óta féltve őrzik, néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy Janza Kata ismét kapcsolatban van, a múlt hétvégén pedig Pesák kapcsolati státusza is megváltozott a Facebookon. A bejegyzéshez özönlöttek a gratulációk, a Bors pedig megkereste a színészt, hogy megtudja, ki rabolta el a szívét.

Védeni szeretném

– szögezte le röviden Pesák.

Gáspár Laci

Gáspár Laci és hatéves kisfia, Noel voltak a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című családi kvízműsor tegnap esti adásának legutóbbi szereplői. Az adás során izgalmas dolgokat tudhattunk meg róluk, majd az apa-fia kapcsolatról ma reggel kérdezték a zenészt a Mokka műsorvezetői.

„Olyan dolog nincs, amitől féltem. Inkább kíváncsi voltam, milyen lesz a Noel. Egyáltalán fel fog szabadulni, (…). Nehezen oldódik fel idegen környezetben, közegben. De nagyon meglepődtem, mert nagyon jól érezte magát. A Nóra hozzászólt egy pár szót és teljesen úgy viselkedett a Noel utána, mintha régóta ismerné őt – mondta büszkén Gáspár. Hozzátette: egyik gyermeke esetében sem erőlteti a zenei, tévés karriert, szeretné őket a saját elképzelésükben támogatni.

„Én próbálok minél több dologban részt venni a gyerekekkel kapcsolatban, nem vagyok annyira szigorú mint az anyukája. Furcsa ez, mert amikor nekem kell szólni azt tudja Noel, hogy az úgy van. Amikor én szólok akkor tudja, hogy nincs apelláta.”

Növényi Norbert

Egészen eddig titokban tartotta szenvedéseit Növényi Norbert. A 65 éves korábbi olimpiai bajnok magyar birkózót négy hónappal ezelőtt egy sorozat forgatása során baleset érte, amelynek során eltört a gerince. Heteken át élt fájdalomcsillapítókon, ám legnagyobb szerencséjére nem szenvedett maradandó sérülést, pedig más körülmények között akár le is bénulhatott volna.

„Egy rodeós bikán kellett ülnöm, ám rosszul estem le, rá a gerincemre. Azonnal éreztem az éles fájdalmat, egyszerűen nem bírtam felállni. A vizsgálatok után egyértelműen látszott, hogy eltört a gerincem, azon a részen pedig, ahol a lumbágó szokott jelentkezni, le is tört a csigolyából egy másfél centis darab. Az volt a szerencsém, hogy kifelé volt a törés, ennek köszönhetően nem lett nagyobb baj. Az orvos azt mondta, nincs szükség műtétre, meg kell várni, hogy minden összeforrjon. [...] Olyan fájdalmaim voltam, hogy átizzadtam mindent, csak fájdalomcsillapítóval tudtam menni, ülni, de még feküdni is. A sérülés miatt egy jó ideig dolgozni sem tudtam, le kellett mondanom néhány felkérést. A családomnak viszont hatalmas hálával tartozom, mert végig segítettek, lesték minden kívánságomat. Az a kevés barátom is, akik maradtak az elmúlt évek nehézségei után, mindvégig mellettem voltak, és érdeklődtek a hogylétem felől” – árulta el a Blikknek Növényi, aki egy ideje újra tart edzéseket, valamint könyvet ír.

(Borítókép: Növényi Norbert és Pécsi Ildikó. Fotó: Bakró-Nagy Ferenc/Velvet; Trenka Attila/Index)