Bár volt idő, amikor egyáltalán nem jeleskedett testnevelés órán és az egészséges ételekért sem rajongott, ma már nem tudja elképzelni az életét sport nélkül Rubint Réka és Schobert Norbert fia, Norbika.

Farm VIP harmadik évadának győztese nem tagadja: évekkel ezelőtt sokat nassolt titokban. Végül a vízilabdának köszönhetően kezdett el tudatosabban táplálkozni.

„Nagyjából tizenkét éves koromig kicsit sem érdekelt, hogy van rajtam jó pár kiló. Olyannyira nem, hogy gyakorlatilag zugevő voltam. A szüleim hiába terelgettek az egészségesebb kaják felé, én

folyton titokban nassoltam és ettem mindent, ami csak az eszembe jutott.

És hát sok minden eszembe jutott...” – vallotta be a Ripostnak a 17 éves fiú, aki a testnevelés órákat sem szerette túlságosan.

„Maradjunk annyiban, hogy nem én voltam a suli sportlegendája és nem a tesióra volt a kedvencem. Inkább az ebédszünetben jeleskedtem. A tornatanárom viszont meglátta bennem a vízilabdást, bár nem értettem, mire is céloz ezzel. Emlékszem, arra gondoltam, hogy talán arra utal, hogy a komoly »úszógumi«, amit magamra növesztettem, majd fenntart a vízen. De ő persze az alkatomra célzott, ami a háj alatt lapult. Én inkább Cristiano Ronaldo akartam lenni, így elmentem focizni Újpestre. Hamar rá kellett jönnöm, hogy nem én leszek a következő aranylabdás, hiszen az edzéseken én még csak az első körrel küzdöttem futás közben, míg a többiek már rég lenyomták a másodikat is. 

Végül tényleg a vízilabdában találtam meg önmagam és ennek a sportnak köszönhetően kezdtem el tudatosabban táplálkozni.

Nem azt mondom, hogy teljesen elhagytam a »csokikát«, de a heti öt edzésnek hála még így is olvadtak rólam a kilók. Egy év alatt tizenkét kilótól szabadultam meg és nagyon megváltoztam kívül, belül” – magyarázta a lapnak Schobert, aki ma már szüleihez, Rubint Rékához és Schobert Norberthez hasonlóan ezreket motivál edzésvideóival és fotóival.

Korábban egy előtte-utána fotót is megosztott követőivel 12 kilós fogyásáról.

(Borítókép: Schobert Norbika. Fotó: TV2)