A modell több éve ízületi problémákkal küzd, melyek megnehezítik mindennapjait. A szakember elmondta: nem ő az egyedüli fiatal, aki derékfájdalmakkal küzd.

Weisz Fanni élete a munkássága révén nagyon mozgalmas, így komoly fennakadásokat tud okozni számára egy gyakran megjelenő erős fájdalom.

„Borzasztóan fáj a derekam és a csípőm. Többször is volt már, hogy reggel felébredtem, és nem bírtam kikelni az ágyból, rendesen meg is ijedtem. Máskor pedig egyáltalán nem is fáj, szóval ez nagyon változó. Már régóta gondolkozom rajta, hogy mitől lehet, először azt hittem a szűk farmer, esetleg a sok vezetés okozza, de lehet, hogy szimplán csak öregszem” – mesélte a híresség, aki végül úgy döntött, hogy szakemberhez fordul. Szentiványi Rita elmondta, hogy az ilyen vékony és magas testalkatú lányoknál, mint Weisz, elég gyakori az ágyéki gerincnél az úgynevezett instabilitásból adódó fájdalom.

„Előfordulhat az is, hogy a magassarkú cipő viselete, esetleg a tartási rendellenesség okozza ezeket a panaszokat. Ilyen esetekben arra fókuszálunk, hogy a csigolyákat összekötő megerősítsük” – tette hozzá a szakember. A diagnózis felállítása után egy hat hetes manuálterápiás kezelés vár a modellre, melyhez sok reményt fűz.

A kezelés során a testalkatnak, és az adott problémának megfelelő kombinált manuálterápiás technikákat, és specifikus fogásokat alkalmaznak, melynek segítségével elérik az ízületi felszínek helyes érintkezését. 

A terápia emellett stimulálja az izmokat, és segít, hogy megfelelő rugalmasságúak legyenek a kötő, és izomszövetek. Majd a gyakorlatok ismétlésével stabilizálódik az állapot.

(Borítókép: Weisz Fanni Fotó: Velvet)