A milliárdos üzletember nem szeretné elveszteni a kontrollt és felsőbbrendűnek érezni önmagát.

A következő Nagy Ő a Mokkában történt beszélgetés során a meggazdagodás lélektani hatásairól beszélt. A milliárdos minden titkolózás nélkül elárulta, hogy nagyon nehezen érintené már őt, ha elveszítené mesés vagyonát, és nem biztos benne, hogy újra vissza tudná azt szerezni. Nélkülözés nélküli életszínvonalát azonban olyannyira megszokta, hogy nem szeretne már abból leadni.

„Megszoktam a kényelmet, a komfortot. Megszoktam, hogy megvehetek olyan dolgokat, amiket egyébként nem biztos, hogy meg tudnék venni. Belsőleg mindenkit megváltoztat, de szerintem engem a legkevésbé, azok közül, akiket ismerek és meggazdagodtak. Az ember elkezd önmagával szemben egy kicsit beképzelt lenni. Azt gondolja, hogy ezt a vagyont megérdemelte, és ő olyan okos, hogy ezt bármikor máskor meg tudná csinálni. De ha elveszti a vagyonát, nagyon valószínű, hogy nem tudja újra megcsinálni. Ez a baj ezzel.

A pénz elveszi a kontrollt. Akinek sok pénze van, annak elkezd egy felsőbbrendűségi érzése lenni. Ezt én nem szeretem. Sőt, hogy ha máshol látom ezt, akkor gyűlölöm”

– mondta el Jákob Zoltán a műsorban. 

(Borítókép: Jákob Zoltán Fotó: TV2)