A következő Nagy Ő a három gyermeke közül egyiknek sem engedi, hogy a pénzükkel dicsekedjen. Elmondása szerint ezzel nem is volt gond soha, sőt, a lánya külön kéréssel is fordult hozzá.

Jákob Zoltán imádja a fiát és két lányát, de nem tagadja, ettől még meggyűlik a baja a gyerekneveléssel. Mint mondja, vagyona időnként gondot okoz a családban.

„Először a nagyobbik lányommal fordult elő, hogy Liliána helyett úgy szólították, hogy 'a gazdag'. Ezt elmondta nekem, de ő maga nem értette, miért hívták így. Azonban úgy vettem észre, nem különösen bántotta a dolog, aminek persze örültem”– magyarázta a következő Nagy Ő a Mokkában.

„Egyéb bántást a gyerekek sosem kaptak, viszont ők maguk nem szeretnének kilógni a sorból. Főleg a kisebbik lányom nem. Például nem állhatok meg az iskola előtt az autómmal – ugye nekem két Ferrarim van, és általában azokkal is járok –, mert nem szeretné” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy előfordult‑e már, hogy le kellett ülnie a gyerekeivel a pénzről, a gazdagságról beszélni, határozott igennel felelt.

„Azt tudtam nekik mondani, hogy vannak olyan adottságok, tények, amikkel nem lehet mit kezdeni. Ezeket nem kell se letagadni, se eltitkolni, hanem úgy kell őket használni, hogy az előnyünkre váljon. Illetve azt is kértem, a pénzükkel soha ne kérkedjenek” – válaszolta Jákob, aki ország 37. leggazdagabb embere.

(Story)

(Borítókép: Jákob Zoltán Fotó: TV2)