Új kémiai vegyületet azonosítottak kutatók, akik az oldat agresszív tulajdonságaiból adódóan azt John Wick karakterének megformálója, vagyis Keanu Reeves után nevezték el.

Úgy tűnik, megmenekült a világ egy, a The Last of Us című sorozatban bemutatott zombiapokalipszishez hasonló végtől. Mint azt korábban a Velvet is megírta, a Föld felszínének melegedése egyre inkább kedvez a különböző kórokozók, köztük a gombák mutálódásának és gyors földrajzi terjedésének. Ezek az élősködők mostanra nem egy ember életét követelték az Amerikai Egyesült Államokban. Néhány napja azonban német kutatók olyan kémiai vegyületeket azonosíttottak, amelyek rendkívül gyorsan képesek végezni bizonyos gombafajokkal, így az emberi gombás fertőzések ellen is hatékony kezelést jelentenek. 

A kutatókat annyira lenyűgözte az új vegyületek hatékonysága, hogy azokat a Mátrix- és a John Wick-filmek sokszor kíméletlen, vérszomjas főszereplőjét megformáló Keanu Reeves után „keanumicinnek” nevezték el.

„A lipopeptidek olyan hatékonyan ölnek, hogy Keanu Reevesről neveztük el azokat, mert ő is rendkívül halálos a szerepeiben” – indokolta a névválasztást Sebastian Götze, a Journal of the American Chemical Society tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerzője és a kutatást végző német intézet vezetője.

Már csak két hét, és március 23-án csütörtökön bemutatják a mozikban a John Wick: 4. felvonás című folytatást, így nemsokára újra találkozhatunk sorozatgyilkos kedvencünkkel.

(Player)

( Borítókép: Keanu Reeves. Fotó: Getty Images)