A gyermekvállalás, a családalapítás az egyik legszebb dolog az életben, azonban egyénfüggő, ki mikor vágyik erre, vagy hogy hány gyermeket szeretne. Nem mindenki akar azonban szülővé válni.

A világsztárok között is vannak olyanok, akik a családalapítástól vagy -bővítéstől ódzkodva inkább a vazektómia, azaz a férfiak számára legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer mellett döntöttek, amelynek során mindkét ondóvezetéket átvágják. Fontos megjegyezni, hogy a műtét sem az orgazmust, sem a nemi potenciát nem befolyásolja. Az alábbi sztárok nyíltan vállalják, hogy vazektómián estek át.

Dr. Phil

Phil McGraw, aki leginkább Dr. Philcímű talk show házigazdájaként ismert, először 29 éves korában döntött a beavatkozás mellett, amikor nagyon tartott a családbővítéstől. Az amerikai televíziós személyiség akkor feküdt kés alá, amikor felesége áldott állapotban volt: az első közös gyermeküket, Jay-t hordta a szíve alatt, akinek nem akartak egyhamar kistesvért. Hat évvel a vazektómia után McGraw azonban a vazektómia visszafordítása mellett döntött. Nem sokkal ezt követően fogant meg fia, Jordan. 

„Jordan az egyik legnagyobb boldogság az életemben. Édes istenem, beleborzongok, annyira buta voltam! Milyen lenne az életem nélküle... ” – magyarázta a tévés.

Ozzy Osbourne

Nem a Dr. Phil című műsor házigazdája az egyetlen, aki megbánta, hogy elköttette magát. Ozzy Osbourne a beavatkozás után égető vágyat érzett arra, hogy újra apai örömök elé nézhessen. A The Oregonian szerint azoknál a férfiaknál, akiken 30 éves koruk előtt végeznek vazektómiát, tizenkétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy megbánják a beavatkozást. 

A Grammy-díjas angol énekesnek hat gyermeke született két házasságból: Kelly, Aimee, Jack, Jessica, Louis és Elliot.

Ashton Kutcher

A Két pasi meg egy kicsi című tévésorozat sztárja, Ashton Kutcher idén januárban az Esquire magazinnak vallott arról, hogy azt követően, hogy vazektómiát hajtottak végre rajta, a letett a kannabiszhasználatról.

„Tíz éve nem nyúltam droghoz. Ez a hülyeség sosem végződött jól” – vallotta be a színész, aki beállva úgy érezte, deréktól lefelé bénulni kezd. Feleségével, Mila Kunisszal egy esküvőn voltak éppen, amikor ezt először tapasztalta. A színésznőnek kellett visszakísérnie a hotelszobájukba. Kutcher azóta  Kutcher egyébként két gyermek, Wyatt és Dimitri büszke apja.

Elton John

Bár egy férfival kötötte össze életét, Elton John úgy érezte, mégis szükségesnek látta a vazektómiát. A kétszeres Oscar- és hatszoros Grammy-díjas brit zeneszerző azt követően feküdt kés alá, hogy egy béranya világra hozta két gyermekét, Zacharyt és Elijah-t.

„Az életem a két fiammal lett teljes” – szögezte le az énekes.

(US WeeklyYahooCafemom)

(Borítókép: Ashton Kutcher és Mila Kunis. Fotó: Emma McIntyre/Getty Images)