Megrázó őszinteséggel mesélt gyerekkoráról Csemer Boglárka, azaz Boggie. A korábbi Eurovízió-versenyző életét kislányként kiszámíthatatlanság, stressz, félelem és szégyenérzet jellemezte, édesanyja ugyanis alkoholbeteg volt.

Kislányként a világ szégyenének érezte édesanyja szenvedélybetegségét, mára azonban meg tudott neki bocsátani. Segíteni azonban nem tudott: Boggie édesanyja végül csontsoványra lefogyva, alkoholizmusban halt meg.

„Anyukám alkoholista volt, és hát nem volt egy leányálom vele felnőni. (...) Egyszer azt fogalmaztam meg magamnak, hogy az életem egyik legnagyobb kudarca az, hogy egyszerűen nem tudtam az anyámnak segíteni. (...)

Akkor volt messze a legidegbetegebb, amikor mondjuk egy-két napig nem ivott.

Akkor tudtad, hogy szikrák lesznek, dühös lesz, hirtelen lesz...” – mesélte a TV2 stábjának az énekesnő, hozzátéve, az édesanyjából nem mindig a negatív énjét hozta ki az alkohol. Előfordult, jókedvű volt tőle és mosolygott, míg máskor a padlóra rogyott, és nem lehetett onnan felkelteni. Sosem tudta, mire számítson, amikor hazamegy; hogy milyen állapotban talál rá szülőjére.

Mint kiderült, az énekesnő cuccai között az alkoholbeteg édesanyja előszeretettel turkált. Egy alkalommal azt a gyűrűt is elvette, amit a keresztapjától kapott.

„Ez volt az első ékszer, amit kaptam valakitől. Ezt például egyszer

ellopta és beadta a zaciba, hogy abból alkoholt vegyen magának”

– elevenítette fel a szívfacsaró emléket Boggie, aki nagyon hamar önálló lett, és arra kényszerült, mindent zárjon. Édesapjára és nővérére azonban mindenben számíthatott.

Mára meg tudott bocsátani az anyukájának, akitől folyamatosan eltávolodott. A végére már hozzá sem szólt. Gyerekként és felnőttként is elvonókra vitte, de édesanyja mindig visszaesett.

„Úgy vagyok anyukámmal, hogy nem haragszom rá. Tudom őt szeretni. Tudom látni az igazi énjét, ami az alkohol mögött volt. Meg tudtam neki bocsátani és végtelenül sajnálom, hogy ilyen élete volt...”

Az énekesnő egyébként két gyermek büszke édesanyja: Lenke 2016-ban, Imola pedig 2020-ban született. 

(Borítókép: Boggie. Fotó: Index)