Nagycsaládos húsvétjáról, jövőbeni terveiről és az öregedéstől való félelemről is beszélt a TV2 Mokka című műsorának ma reggeli adásában Tóth Vera.

Az énekesnő csaknem két évtizeddel ezelőtt, 2004-ben nyerte meg a Megasztárt, annak is az első évadát. Azóta is a pályán van, rengeteg rajongóval büszkélkedhet, amit véleménye szerint nem csupán tehetségének köszönhet, hanem a hozzáállásának és annak, hogy komolyan vette a szakmát. Mint mondja, ma már nem könnyű énekesnek lenni, hiszen rengetegen vannak a pályán, de nem tartja kizártnak, hogy tíz év múlva is énekeljen, hiszen – ahogy fogalmazott – a tehetség időtálló.

„Tizenkilenc éves voltam, amikor megnyertem a Megasztárt. Persze most is fiatal vagyok, de azért már nem annyira, és ez egy rémisztő dolog, főleg egy nő számára. A kor az egy nagyon nagy szó, meg a szépség meg az ideálképek... Akkoriban egy nagyon jó világ volt. Másmilyenek voltak az értékrendek, szerintem a zsűri is másképp értékelt, másképp figyeltek minket, mi is másképp álltunk hozzá. Nem volt előttünk példa, nem volt az, mint most, hogy minden tehetségkutatóba tudatosan jelentkeznek az emberek, mert tudják, hogy országos hírnévre tesznek szert.

A kisvárosban, ahol éltem, nagy szó volt, hogy valaki sztár – most már mindenkiből lehet sztár”

– magyarázta a TV2 reggeli műsorában Tóth, aki semmit nem csinálna másképpen. 

Azt is elárulta, hogy meghökkenve fogadja, amikor valaki nem ismeri meg.

„Valószínűleg tíz év múlva is énekelni fogok, és akkor is megismernek majd az utcán, de azért most már van olyan, hogy elmegyek egy jazz fesztiválra, és a beengedő kisfiú nem ismer meg engem, a nénit. Háromszor kérdezte meg tőlem, hogy »melyik színpadra tetszik jönni énekelni?«. Egy generáció felnőtt azóta, hogy megnyertem a Megasztárt” – mesélte, majd arról is mesélt, hogyan telt számára a húsvét. Húga, Tóth Gabi, valamint annak férje, Krausz Gábor és közös gyermekük, Hannaróza Mária is vele töltötte a hétvégét.

„Akkor, amikor ez a felvétel készült a Megasztárban, nem gondoltam volna, hogy 38 évesen az unokahúgomat fogom majd terelgetni Palkonyán” – magyarázta a kijelzőn levetített tehetségkutatós videóra utalván az énekesnő, aki a következő 5-10 évben lazaságra törekedne, nem akar görcsölni semmin. S még az is lehet, hogy megfogadja a műsorvezető, Váczi Gergely tanácsát, s ír egy bestseller könyvet, hátha azzal milliárdos lesz.

(Borítókép: Tóth Vera. Fotó: TV2)