Különleges évfordulót ünnepelt a minap Tóth Vera, aki élete legjobb döntésének tartja, hogy bevállalta a gyomor-bypass műtétet. Az operáció, amelyen hét évvel ezelőtt esett át, az egész életét megváltoztatta.

Megasztár legelső szezonjának győztese  azért vállalkozott a gyomorszűkítő műtétre, mert előtte minden diétát kipróbált, de egyik sem hozta el a várva várt sikert. A beavatkozás nem járt veszélyek nélkül: az erős túlsúly miatt életveszélyes volt és szövődmények is jelentkezhettek volna. Az énekesnő azóta körülbelül 50 kilót adott le, az eredményre pedig nagyon büszke.

„Az a lány is én vagyok, aki az első fotón szerepel, nem tagadom. Minden perc arany, amit abban a testben tölthettem, mert valamiért megtanított másképp csinálni az életet, megmutatta milyen egy óriási test börtönében lenni és a végső elkeseredésemben befele fordulni, ezáltal megismerni a lélek igazi természetét. Hisz egy ilyen kinézet határokat szab, türelemre int, a külvilág miatt szégyenkezik, kényszerképzeteket szül és állandóan szabadkoztat. Folyamatosan kétségek gyötörnek még akkor is, amikor jónak tűnik minden. Persze sokszor elfogadtam és hittem abban, hogy nem néznek rám másképp, mint egy vékony emberre, de tudtam, hogy a valóságban ez nem így van. Az igazság fájdalmas egy túlon túl, túlsúlyos embernek. Persze, eléldegéltem én ebben a fura magányban, bálna testben egy törékeny kinézetű kismadárka személyiségével, de

tudtam, hogy változtatnom kell, már csak az egészségem miatt is.

És amikor már feladtam minden sikertelen életmódváltást, elhatároztam, hogy másképp változtatok....” – fejtette ki Tóth a Facebook-oldalán, majd arról is említést tett, hogy az út, amelyen hét éve elindult, ma sem könnyű.

Az út ma is nagyon nehéz, de tartom a frontot és tudom, hogy 7 éve a legjobb döntés volt az, hogy megműtsenek. Ezzel kaptam egy rúgást az igazi, kiegyensúlyozott élet felé, amit nem volt könnyű elérni és az eredményt tartani is egy örök kihívás. Soha nem csinálnám másképp. Büszke vagyok magamra és arra, hogy hajlandó vagyok még mindig hallgatni a legmélyebb megérzéseimre” – tette hozzá.

Az énekesnő korábban azt is elárulta, mennyit fizetett a műtétért.

„Ha egyszer TB támogatott lenne az operáció, tényleg azt ajánlom, vágjanak bele. Hosszú távon már bizonyított: nem lesz semmi bajod, és visszakapod az életed.

A műtét ára körülbelül másfél millió forint. Tudom, hogy soknak tűnik, de megtérül”

– derült ki korábban egy Facebook-videóból, amelyből a Ripost idézett.

(Borítókép: Tóth Vera. Fotó: Velvet)