A színész többek közt arról is beszélt, hogyan éli meg az apaságot és, hogy mit gondol a túlvilági életről.

Simon Kornélt korábban olyan magyar alkotásokban láthatta a közönség, mint a Víkend, a Megdönteni Hajnal Tímeát vagy éppen a Társas játék című film. Újabban pedig egy munkamániás, kissé nárcisztikus séfet, név szerint Gábort alakítja a Pepe című sorozatban, aki néha azt is elfelejti, hogy van egy fia, csak az újabb Michelin-csillag megszerzése lebeg a szeme előtt. Ennek ellenére Simonak sikerült egy szimpatikus karakterkánt megelevenítenie őt még ha szerencsére saját személyisége a valóságban távolt is áll a séfétől.

Tény, hogy egy szerep milyensége 90 százalékban attól függ, hogy ki játssza. Valahogy elmaradtak a negatív visszajelzések

mondta a Borsnak adott interjújában a színész, aki viszonylag ritkán enged betekintést a magánéletébe, de ezúttal kivéltet tett és elárulta többek közt azt is, hogy a hétköznapokban igyekszik jó apa lenni.

Úgy fogalmaznék, hogy igyekszem maximálisan jelen lenni a fiaim életében, jó apaként viselkedni, és nem lepasszolni őket, amikor csak lehet.

Hozzá kell tennem viszont, hogy a színészi munka elég hektikus, ami sok szorongást és lelkiismeret-furdalást okoz nekem. Jó lenne, ha mindig minőségi időt tudnék tölteni a gyerekekkel, úgy, hogy rajtuk kívül minden más megszűnik, de egy színésznek sokszor muszáj hazavinnie a munkát.”

Simon Kornél 2020 óta él boldog házasságban feleségével Gryllus Dorkával, akivel szakmai téren is kiegészítik egymást. Korábban párterápiára is jártak, amit a színész szerint sokaknak ki kéne próbálniuk.

Senki nem születik házasnak, az a civilizáció kreálmánya, nem is kapunk kézikönyvet arról, hogy kell jól csinálni.

A szüleinktől sem feltétlen csak a jó mintát láthattuk, szóval én mindenkit arra buzdítok, hogy igen, ha szükségesnek érzi, kezdjen el járni terápiára. Ne legyenek illúzióink, mindannyiunk személyiségének vannak olyan részei, amikről nem is tudunk, ezt nevezik tudattalannak. Nagyon izgalmas ezeket feltárni” – mondta Simon, aki a jó házas élet titkát is elárulta.

Egy szakember egyszer azt mondta nekem, hogy sokan azt hiszik, otthont mindent megengedhetnek maguknak, és nem kell viselkedniük. Ez egy komoly tévedés!

Otthon kell a legtöbb tiszteletet tanúsítani azok iránt az emberek iránt, akiket a világon a legjobban szeretünk. Mindennek az alapja a szeretet és az összetartozás, valamint az a döntés, hogy ezt az életnek hívott nagy kalandot a választottjával fogja végigcsinálni” – mondta a színész.

Közeleg az ötven

Simon négy év múlva tölti be az ötvenedik születésnapját és ez a gondolat egyáltalán nem érinti őt jól. Elsősorban fizikai kondíció terén vette észre a hanyatlást, de igyekszik megtenni mindent, hogy formában maradhasson. Elárulta, volt, hogy száz kilót mutatott a mérleg, de az utóbbi időben sikeresen tartja a nyolcvanat, noha ez rengeteg munkát igényel a részétől.

Lelkileg még ijesztőbb! Leginkább az a tudat, hogy biztosan kevesebb van hátra az életből, mint amennyi eddig eltelt.

Az élet végessége is elérhető közelségbe kerül, és bizony azon is dolgozni kell, hogy ha valóban jön ágyban, párnák közt az elmúlás, akkor az ne pánikkal töltsön el, hanem addigra fel tudjam dolgozni, hogy ennyi adatott” – árulta el a Pepe sorozat sztárja, aki bár hisz a halál utáni életben, a jelenlegi életére szeretne koncentrálni és a legjobban kihozni belőle.

(Borítókép: Simon Kornél. Fotó: RTL)