Az talán szinte mindenkinek megvan, hogy a Jászai Mari-díjas színész, Járai Máté és felesége, Kíra igen különlegesen viszonyulnak a monogámiához. Arról, hogy házasságukat nyitottan élik, a  Nyerő Páros című sztárpárshow tavalyi szériájában rántották le a leplet, ám ennek visszhangja máig tart.

Ezt bizonyítja az is, hogy a téma megint felmerült: a házaspár a nyitott kapcsolatukról az RTL II-n futó NőComment! című talkshow legutóbbi adásában is mesélt. A műsorban vendégeskedett Gryllus Dorka is, akiről kiderült, hogy volt már része hasonlóban. A színésznő aztán a Story magazinnak részletezte, hogy nem mindig élt monogám kapcsolatban, de hozzátette: Simon Kornéllal köttetett házasságába nem fér bele harmadik fél; belehalna, ha a színész megcsalná. Ez Simon részéről is igaz.

Felőlem mindenki úgy él, ahogy akar. Senkit nem ítélek el, már csak azért sem, mert én sem voltam mindig monogám. Korábban éltem én is nyitott kapcsolatban. Nem én kezdeményeztem a nyitott kapcsolatot. Volt olyan párom, aki azt mondta, hogy nagyon szeret engem, de ha ebből hosszú kapcsolatot szeretnék, akkor ne legyen hűségi fogadalom, mert akkor csak hazugságba kergetjük egymást. Ez az ő koncepciója volt, én pedig azt mondtam rá, hogy jó. Működött, ameddig működött, akkoriban nem volt ezzel bajom, de nyilván nem vagyunk már együtt, úgyhogy valahol megbicsaklott ez a sztori. Ettől függetlenül elhiszem, hogy van olyan pár, akiknél jól működik a nyitott házasság

– magyarázta a magazinnak a színésznő.

Gryllus azonban hangsúlyozta: elképzelhetetlennek tartja, hogy férjével, két gyermeke édesapjával, Simon Kornéllal is nyitott kapcsolatban éljen.

Soha nem merült fel ilyen közöttünk. Még csak szóba sem került ilyesmi, de a NőComment! forgatása után hazamentem, és elmeséltem Korcinak, hogy Máté mit mondott a házasságáról. Mondtam a férjemnek, hogy én meghalnék, ha megcsalna, és azt mondta, hogy ő is. Ennyivel le is zártuk a témát, szóval, úgy tűnik, hogy a mi kapcsolatunkba most nem fér bele egy harmadik fél. Kornéllal annyira erős közöttünk a szerelem, a kötődés, a birtoklási vágy, vagy bárhogyan is nevezzük, hogy nem tudnék osztozni rajta. Most nincs fantáziám a nyitott házassághoz. Aztán lehet, hogy egyszer ezt másképp látom majd, hisz sosem lehet tudni, hogy mit hoz az élet. Most azt mondom, hogy képtelen lennék megcsalni őt, és belehalnék, ha félrelépne

– jelentette ki Gryllus, az interjút a 24.hu szemlétezte.

bizalom az alapja

Járai Máté, aki több mint húsz éve alkot egy párt Kírával, korábban úgy fogalmazott: a szeretet legfelsőbb foka az, amikor a párunkat nem akarjuk élményektől és kalandoktól megfosztani, ezért szemet hunyunk afölött, ha mással is együtt van. Meglátása szerint ehhez a saját fájdalmunkat és érzéseinket kell megtanulni kezelni. Járaiék szerint a nyitott házassághoz szükséges, hogy a felek közötti bizalom és szeretet kikezdhetetlen legyen. Szabályokat is hoztak, ám azokon időközben jobbnak látták, ha változtatnak.