Keresztes Ildikó annak örül, ha zajlik körülötte az élet. Mindennapjait teljesen lefoglalják a színházi és zenei fellépések, az idei évben is számos izgalmas felkérést kapott.

Az énekesnő szerencsésnek érzi magát, hogy két karrierúton is sikeres, hiszen hosszú ideje tevékenykedik színésznőként és énekesnőként egyaránt. Láthatjuk őt az Erkel Ferenc és a Turay Ida Színházban is. Utóbbiban a Térden állva jövök hozzád című darabban szerepel, illetve zenekarával a mai napig vállal fellépéseket, továbbá örömmel jelenik meg egy-egy eseményen, mint vendégelőadó.

A munkája az élete

Egy budapesti állóhajón való fellépés, Bikini Aréna-koncert, színházi előadások: ilyen és ehhez hasonló programok teszik ki Keresztes Ildikó hétköznapjait, ugyanis az énekesnő minden idejét a hivatásának szenteli. Saját bevallása szerint ha valamibe belekezd, abba minden energiáját belefekteti.

Azt szeretem, ha zajlanak körülöttem a dolgok. Én a szakmámmal házasodtam össze

– fogalmazott az előadóművész, aki sejtelmesen azt is megjegyzete: nem kizárt, hogy egy televíziós műsorban is viszont láthatjuk majd.

Keresztes Ildikó legutóbb Vastag Csabával és Varga Miklóssal közösen készített egy dalt Ferenc pápa közelgő látogatásának tiszteletére. Az énekesnőhöz igen közel áll ez a projekt, ugyanis ő maga is gyerekkora óta hívő ember. Katolikus családban nőtt fel és a mai napig élete fontos részét képezi a hit.

Szerintem az ember életében az egyik legfontosabb dolog a hit. Nem tudnám elképzelni nélküle az enyémet. Ha én nem hittem volna ilyen erősen Istenben, akkor valószínűleg nem ülnék ma itt és beszélgetnénk

– árulta el Keresztes, aki szerint énekestársaival egy igazán ízléses produkciót sikerült bemutatniuk a közönségnek. A Magyar fohász 2023 című dal refrénjét egy nemrég rendezett sajtótájékoztatón adták elő.

Számára csak most kezdődik az év

Keresztes bevallása szerint az év első két hónapját mindig pihenéssel, lehetősége szerint külföldön tölti. A fellépések csak a tavasz kezdetével indulnak be.

Az egész éves hajtás után nekem kell minimum egy hónap, hogy rendesen ki tudjam magam pihenni. Ha elveszek a szervezetemtől energiát, akkor kötelességem azt pótolni, hiszen már én is elmúltam 25

– nevetett a Máté Péter-díjas énekesnő, akivel nem egyszer a barátai is vele tartanak egy-egy kiruccanásra.

Legutóbb sokat voltam otthon Erdélyben 

– mutatott rá a marosvásárhelyi születésű művésznő.

„Nekem muszáj elmennem Magyarországról, mert ha a szabadságomat is itt töltöm, akkor ugyanúgy jár az agyam, ugyanazokat a híreket hallom, ugyanazokkal az emberekkel beszélek. Csak egy új környezetben tudok igazán kikapcsolódni” – vallotta meg Keresztes Ildikó, akit több izgalmas projekttel is készül idén a rajongói számára, ám ezekről egyelőre nem árult el részleteket.

(Borítókép: Keresztes Ildikó. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)