A legendás énekesnő alig várja, hogy Ferenc pápa megérkezzen Budapestre.

A szentatya a tervek szerint április 28-án érkezik Budapestre, látogatása első napján a Szent István Bazilikában, a Szent Jobb előtt találkozik a papsággal, a szerzetesekkel, majd másnap a Papp László Sportarénában lesz közönségtalálkozó és koncertek a pápa tiszteletére. Itt fogják bemutatni a pápa látogatásának alkalmából készített dalt, ami a Camino, Krisztus a jövőnk címet viseli.

A szöveget Tóth Dávid Ágoston írta, zenéjét Vizy Márton komponálta, aki egyházi és világi előadások zeneszerzőjeként is ismert. A szerzeményt Vizy mellett olyan ismert énekesek szólaltatják meg, mint Szandi, Dánielfy Gergő, Dolhai Attila, Nagy Bogi és Szőcs Renáta. Az említettek mellett Rúzsa Magdi is fellép egy gyerekkórussal. 

Bors megkeresésére Zalatnay Sarolta elárulta, hogy ő is boldogan énekelné a pápa előtt az Ave Mariát. Hozzátette: evangélikus vallású, az édesanyja az evangélikus püspök mellett szolgált, ő pedig kislányként a Bécsi kapu téri templom kórusában énekelt.

„Hiszek Istenben, gyakran imádkozom. Minden este lefekvéskor elmondok egy imát a szeretteimért, akik már nem lehetnek velem. De az élőkért, a saját egészségemért is. A fellépéseim előtt is rendszeresen imádkozom, a hangomért, hiszen mindig élőben énekelek, és fontos, hogy mi történik a színpadon” – árulta el az énekesnő, aki mindig is szeretett magán keresztet viselni, sőt az otthonában is vannak nagyobb keresztek.

A pápa legutóbb 2021-ben járt Magyarországon, akkor a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét tartotta meg, ahol Tóth Gabi énekelt neki.

(Borítókép: Zalatnay Sarolta. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)