Hét hónapja két menekült családdal él otthonában Jamie Oliver és felesége. A mesterséf egy főzőműsorban árulta el, hogy befogadta az ukrán családokat.

Vendég zsűritagnak érkezett a MasterChef Australia című főzős vetélkedő új évadának premier epizódjába Jamie Oliver vasárnap. A világhírű séf éppen egy Larissa nevű versenyző orosz és ukrán főztjét, a borscs levest és pampushkát kóstolgatta, amikor váratlan vallomást tett zsűritársai és a versenyzők előtt.

„Tekintve, hogy jelenleg milyen események zajlanak a világban, igazán mély, hogy itt vagy két olyan étellel, amelyek klasszikus orosz, illetve ukrán fogások” – méltatta a hölgy választását a séf, majd a következőképpen folytatta: „Elmondhatok egy apró titkot, amit senki sem tud?

Két ukrán menekült család él nálam nagyjából hét hónapja

– allotta meg Oliver, majd az étel kapcsán hozzátette, hogy amikor adománygyűjtést szervezett több ukrán séffel, akkor volt szerencséje autentikus borscsot kóstolni.

Ez igazán fantasztikus!

– vélekedett a Larissa által felszolgált ételről a 47 éves, nagycsaládos séf, aki öt gyermeket nevel feleségével, Juliette Nortonnal, avagy Jools-szal.

A televízió nézői könnyekben törtek ki az epizódot nézve, ugyanis azt még azelőtt leforgatták, hogy az egyik zsűritag, Jock Zonfrillo 46 éves korában tragikus hirtelenséggel elhuny múlt hétfőn. A show egyetlen idei részét, amelyben még szerepelt, eredetileg a mai napon sugározták volna, ám a séf családjának tiszteletére vasárnap adták adásba. A vetélkedő premierjének végén egy portréfotóval és néhány kedves sorral emlékeztek kollégájukra a műsor készítői.

(Mirror)

(Borítókép: Jamie Oliver. Fotó: Getty Images)