Nem akarta, hogy sajnálják, sem hogy gyászolják, így hagyományos temetése sem lesz Lang Györgyinek. Végakarata szerint családja és barátai az életét ünneplik majd a Pa-dö-dő énekesnőjének búcsúztatásakor.

Lang Györgyit szombaton, álmában érte a halál. Szervezete feladta a harcot több évtizeddel ezelőtt diagnosztizált betegségével, a szklerózis multiplex-szel szemben. Állapota az utóbbi időben rohamosan romlott, amiben közrejátszott 2021-ben elszenvedett sztrókja is.

A Pa-dö-dő énekesnőjeként a '90-es években országszerte ismertté vált énekesnőt rengetegen szerették, vasárnap délután a lakása előtt már sokasodtak a virágcsokrok és mécsesek. Várható volt, hogy a rajongók is szeretnének búcsút venni tőle, ám mint kiderült, Lang Györgyinek nem lesz nyilvános temetése. Sőt, a hagyományos értelemben vett búcsúztatója sem, az énekesnő ugyanis nem szerette volna ha gyászolják. „Nem lesz temetése, legalábbis a hagyományos értelemben vett, nyilvános temetése nem.

Elbúcsúzunk majd tőle, de úgy, ahogyan ő szerette volna, vidáman, nevetve, sztorizgatva.

Györgyi gyűlölte, ha sajnálják, magával a temetés intézményével sem tudott mit kezdeni, így semmilyen össznépi szomorkodást nem akart, és ezt a mi tiszteletben tartjuk majd” – árulta el a Blikknek Lang Györgyi egyik közeli ismerőse. Egyre csak romló állapota ellenére Lang tele volt tervekkel. Egy másik hozzá közel álló személy szerint ékes példája volt annak, hogyan kell egy gyógyíthatatlan betegsége jól kezelni és azzal teljes életet élni.

„Hihetetlenül erős ember volt, tele akarattal és életszeretettel. Rendszeresen előfordult, hogy ő volt az, aki lelket öntött a barátokba, akik például a kórházban töltött idő alatt szomorkodtak a történtek miatt. Tele volt tervekkel, szerette a fellépéseket, a pár héttel ezelőtti koncert is nagyon feltöltötte, várta a júniusit” – fogalmazott az ismerős. Hozzátette:

Lang Györgyi annak örülne igazán, ha nem a halála miatt sírnának, hanem az életét ünnepelnék.

(Borítókép: Lang Györgyi. Fotó: Keleti Éva/MTI)