Egy hónapja debütált az új, Shudder nevű, horror és thriller filmekre specializálódott streaming-szolgáltatón az Influencer című alkotás, amelynek főszerepében egy igazán karakteres színésznőt láthatunk. A feltörekvő Cassandra Naudot egy ritka rendellenessége teszi ikonikussá.

Már májusban megjelent, ám a magyar közönség látómezejébe csak nemrég került az Influencer című thriller, amelynek középpontjában egy utazási tartalmakat gyártó véleményvezér áll. Bár a film nem taglalja mélyebben a közösségi média toxikus hatásait, azt remekül bemutatja, hogy a gyűlölködők között bármikor akadhat olyan, aki néhány fröcskölődő kommentnél messzebb merészkedik. A cselekményben ennek a gyűlölethullámnak a közepén áll a Cassandra Naud által megformált karakter, akit még félelmetesebbé tesz a jobb arcfelén található anyajegye.

A Velveten nemrég írtunk egy 16 hónapos gyerekről, akire az arcán található nagy méretű és szőrrel benőtt anyajegy miatt néhányan bántó módon úgy hivatkoznak, hogy a „kutyabőrös” kisfiú.

Az övéhez hasonló rendellenességgel született a kanadai színésznő, az önmagát queernek valló Cassandra Naud. Az Influencer című film sztárjának szintúgy a jobb arcfelén található egy nagyobb anyajegy, amely valójában az úgynevezett melanocitikus nevus, 

vagyis olyan jóindulatú, daganatszerű elváltozások összessége, amelyek hibásan kifejlődött pigmenttermelő sejtekből állnak.

Bár az elváltozás sebészeti úton eltávolítható, a táncosnőként és üzletasszonyként is tevékenykedő színésznőnek esze ágában sincs kés alá feküdni. Miután gyerekkorában több társa is szekálta, így a középiskola megkezdése előtt elgondolkodott a műtéten, de olyannyira magabiztos volt saját megjelenésében, hogy az utolsó pillanatban meggondolta magát. Ma már kifejezetten előnyösnek tartja az anyajegyet, amely véleménye szerint egyediséget kölcsönöz a számára.

„Úgy hiszem, ez egy nagyon nagy előnyöm az életben. Segít emlékezetesebbnek lennem, ami nagyon fontos ebben az iparágban. Az emberek reakciója is mindig pozitív. Néhányan teljesen izgatottak lesznek és azt mondják: »Istenem, ezt a rendező imádni fogja!«. Soha, senki nem állt hozzá kritikusan. Az emberektől is rengeteg pozitív reakciót kapok a közösségi médiában. Remélem, ők is látják, hogy én mennyire pozitív személyiség vagyok. Ilyesmik, mint ez az anyajegy, egyáltalán nem rossz dolgok. Mindennek meg kell látni a jó oldalát és tudatosítani önmagunkban, hogy ez rendben van így” – fogalmazott korábban a People magazinnak Naud, aki 19 évesen költözött Hollywoodba, hogy valóra váltsa az álmait. Miután lediplomázott szépművészetből és táncosként bezsebelt néhány elismerést, Vancouverbe költözött, ahol színészkedni kezdett. A Snowpiercer – Túlélők viadala című Netflix-sorozatban debütált Fionaként, majd feltűnt a See című Apple TV-alkotásban, a Loudermilkben, az ABC televíziós csatorna Doktor Murphy című szériájában, illetve a Modern Hamupipőke: Karácsonyi kívánság című nagyjátékfilmben is.

A színészkedés mellett üzletasszonyként is tevékenykedni kezdett: társalapítóként létrehozta a Luteal nevű céget, amelynek küldetése, hogy az endometriózis tüneteit is enyhítő innovatív termékeivel, közösségi érdekképviseletével és különböző tájékoztató cikkekkel segítsen a nőknek a menstruációs fájdalmaik kezelésében.

Mi az az endometriózis?

Az endometrium a méhnyálkahártyát jelenti, amely minden hónapban leválik, és menstruációs vér formájában távozik a testből. Azt az állapotot nevezzük endometriózisnak, amikor a méh belsejében található szövetekhez hasonló anyagok jelennek meg a test többi részében. A test megpróbál megszabadulni tőlük, de a szövetek nem tudnak hova távozni, ami rendkívüli fájdalommal jár.

A Luteal akkor tört be a köztudatba, amikor queer és transz személyeket kértek fel a People Have Periods (Az embereknek vannak ciklusaik) című kampányuk arcainak, ezzel is hangsúlyozva az elfogadást, amiben gyerekként sokszor neki sem volt része. Ellenben kifejezetten üdvözli, hogy az utóbbi években megváltozott a szépség körüli narratíva, teret engedve azoknak is, akik valamilyen esztétikai hibával rendelkeznek.

Szerencsés vagyok, hogy mindennek a részese lehetek!

(Borítókép: Cassandra Naud. Fotó: )