A színész betegségének nagyon korlátozottak a kezelési lehetőségei, teljes gyógymód pedig egyáltalán nincs.

Tavaly márciusban derült ki, hogy a Die Hard-filmek sztárjánál afáziát diagnosztizáltak, és emiatt felhagy a színészkedéssel. Később kiderült, hogy Willis állapota nem javul, sőt egy újabb betegség, frontotemporális demencia (FTD) alakult ki nála. Az FTD a homlok mögötti agylebenyeket érinti, amelyek a viselkedéssel, a problémamegoldással, a tervezéssel és az érzelmekkel állnak kapcsolatban. Nemrég egy szakértő is nyilatkozott a témában, aki elárulta, hogy továbbra sincs gyógymód a Willist is érintő betegségre. 

Amint azt Bruce Willis családja kiemelte, jelenleg nincs olyan kezelés, amely lassítaná vagy megállítaná a frontotemporális demenciát.

Ezért a középpontban az áll, hogy segítsünk a betegségben szenvedőknek a tünetek kezelésében és a mindennapi életben” – mondta el a szakértő, Tim Perry.

Ahogy azt a színész felesége, Emma Heming Willis is elárulta már, az egykori akciósztárnak vannak jobb és nehezebb időszakai is, ezekhez pedig nekik kell alkalmazkodniuk. 

„Ezzel a tragikus valósággal szembesül ma minden egyes betegségben érintett személy, és ezt nem szabad elfogadnunk. Hálásak vagyunk Bruce családjának a diagnózis körüli nyitottságukért – ez nagyban hozzájárul a demencia egy kevésbé ismert formájának az árnyékból való kiemeléséhez, és rávilágít a további kutatási beruházások szükségességére” – tette hozzá Perry.

(femcafe)

(Borítókép: Bruce Willis. Fotó: BG002/Bauer-Griffin/Getty)