A legnagyobb sztárok sokszor elvesztik valóságérzéküket és ekkor úgy tűnhet, hogy minden tekintetben övék a világ, nincsenek tabuk. Persze ez időnként azzal jár, hogy túllépik azt a bizonyos határvonalat, és a törvény elé állítják őket, ahol nem számít se hírnév, se pénz. Íme néhány börtönviselt híresség, akik később ismét felépítették karrierjüket!

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. kiváló színész, akit a legtöbbe Vasemberrel azonosítanak. Kevesen tudják azonban, hogy a múltja korántsem olyan fényes, mint a jelenlegi karrierje. A színész a 90-es években súlyos drogproblémákkal küzdött, amiért 1997-ben 117 napra elítélték, mivel folyamatosan visszautasította a kezeléseket és megszegte a drogfogyasztásra vonatkozó szabályokat.

Mel Gibson

A sármos színész múltja közel sem makulátlan. Kétszer is elitélték: 2006-ban ittasan 140 km/h-s sebességgel száguldozott, később pedig antiszemita nézeteit hangoztatta nyilvánosan.

Mindkét eset után sikeresen tért vissza Hollywoodba, és azóta is meghatározó szereplője a legnagyobb stúdiók filmjeinek. 

Tim Allen

Egy olyan emberről, aki a sikeres karácsonyi széria, a Télapu-franchise főszereplője nehezen hisszük el, hogy ült már börtönben. A Golden Globe-díjas amerikai színészt kábítószerbirtoklás miatt állították elő és ítélték el. Tim Allen később sikeresen építette fel magát újra. A drogügyletei miatti börtönbüntetését is bravúrosan lecsökkentette életfogytiglanról, mindössze két évet töltött rács mögött, az ügy felgöngyölítésében a hatóságoknak nyújtott segítségének köszönhetően.

Mike Tyson

Tyson sosem volt könnyű eset, ám a börtönbe vonuláshoz több kellett, mint egy leharapott fül, nemi erőszak vádjában találtatott bűnösnek. 

Büntetése 10 év volt, 6 év börtön és 4 év próbaidő, de jó magaviselete miatt mindössze 3 évig ült.

Azóta már a szorítóba is visszatért, míg nemrég edzőnek állt

Stohl András

Az akkor már országosan ismert színész-műsorvezető 2010. május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton autójával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő kocsival. A karambolban négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után Stohl elhajtott, de még aznap előállították. A színész vérében később alkoholt, vizeletében pedig kokaint is kimutattak. A bíróság jogerősen tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2011-ben kezdett meg.

A szabadulása után sikerült ismét felépítenie mind színészi, mind pedig műsorvezetői karrierjét. 

(Borítókép: Robert Downey Jr. Fotó: Kate Green/Getty)