Az alábbi sztárok nagyon súlyos sérüléseket szereztek, a legtöbben ezek nyomát a mai napig viselik magukon.

Tom Cruise

A színész rendkívül híres arról, hogy dublőr nélkül hajtja végre a legmerészebb kaszkadőrmutatványokat. A Mission: Impossible szériában rengeteg veszélyes jelenete volt már, ám az egyik kiemelkedik: egyszer szilánkosra tört a bokája, amikor egyik házról a másikra ugrott át. Az ilyen sérülések általában nem múlnak el nyomtalanul, de Cruise-t még ez sem riasztotta el attól, hogy a mai napig maga készítse el a leghajmeresztőbb trükköket is.

Franck Ribéry

Mindössze kétéves volt Franck Ribéry, amikor egy autóbaleset következtében sebhelyes maradt az arca. A baleset után több mint 100 öltéssel varrták össze Ribéry arcát, a sebhelye viszont örökre megmaradt, emiatt később nagyon nehéz időszakon ment keresztül gyerekként.

„Sokat szenvedett a családom amiatt, ahogyan néztek rám, amilyen megjegyzéseket kaptam. Mindenki megbámult, mindenhol csodálkoztak rajtam, de nem a személyiségem vagy a futballtudásom miatt, csak a sebhely érdekelte az embereket. Nagyon kegyetlen volt ezt átélni” – nyilatkozta korábban a francia játékos.

Jackie Chan

Jackie Chan hírnevét többek között a harcművészetekben való jártasságával szerezte és azzal, hogy kaszkadőrmutatványait Cruise-hoz hasonlóan saját maga hajtotta végre, ez pedig elengedhetetlenül okozott néha sérüléseket is. Chan a legsúlyosabb sérülését az Istenek fegyverzete című film forgatásán szerezte. A színészlegenda egy ugrást hajtott végre, ami után meg kellett ragadnia egy faágat, de az ág letört, és Chan az alatta lévő sziklákra zuhant. A koponyája betört, és állítólag egy darab az agyáig hatolt.

Szerencséjére felépült, de a hírek szerint a sérülésnek köszönhetően féloldali halláskárosodást szenvedett.

Kulka János

Kulka 2016-ban került súlyos állapotban kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészre hosszú gyógyulási folyamat várt. Újra kellett tanulnia beszélni, de még ma is úgy érzi, hogy nehezen fejezi ki magát. 

(Borítókép: Franck Ribéry. Fotó: NurPhoto/Getty)