Kovács István után ezúttal a ringbíró is megszólalt.

Vasárnap este elérkezett az egyik legjobban várt meccs a Sztárbox elődöntőjében: Istenes Bence és Rácz Jenő mérte össze az erejét, amelyből utóbbi került ki győztesen. A mérkőzés sok néző és szurkoló értetlenül állt a végeredmény előtt. Többek között Istenes Bence és csapata is megkérdőjelezte a döntés igazságosságát. A Rádió 1 Balázsék című műsorában a Sztárbox szakmai supervisora, Kovács István is azt mondta, hogy szerinte inkább a döntetlenhez állt közelebb a találkozó. Kokó hozzátette: az ökölvívásban mindig benne van az efféle egyet nem értés. 

A legújabb megszólalás az esettel kapcsolatban a mérkőzést vezető bíró, Gábris Bulcsú nevéhez fűződik. Korábban megírtuk mi is, hogy Rácz és Istenes is egészen másképp emlékezik arra, hogy előbbi miket mondott a ringben. Most a mérkőzésvezető is felidézte a történteket:

„Nem hallottam, mert borzalmas hangzavar volt a nézőtéren. Azt láttam egyszer, hogy Jenő közel húzta Bence fejét, majd belesúghatott a fülébe, de azt nem lehetett hallani. Még az első menetben történt mindez. Ha egy meccsen ilyen hangzavar van és nem lehet megállapítani százszázalékos biztonsággal, hogy valaki sportszerűtlen dolgokat mond, nincs lehetőségünk az egyik oldal panaszaival foglalkozni” – mondta Gábris Bulcsú.

„Egyébként mindkét fiú beszélt a másikhoz meccs közben, ezért figyelmeztettem is őket. Akkor mondtam, hogy hagyják abba, inkább a bokszra figyeljenek. Bence többször volt szabálytalan, a tisztább bunyót én Jenőnél láttam. Annak ellenére, hogy voltak nagy ütések, semmi olyan nem történt, ami miatt be kellett volna szüntetni a mérkőzést” – nyilatkozta a ringbíró az RTL-nek.

Istenes egyébként már jelezte, hogy benne lenne egy visszavágóban, azonban ezt Rácz Jenő az RTL Reggeliben határozottan elvetette.

(Borítókép: Rácz Jenő és Istenes Bence. Fotó: Balogh László/RTL)