Shakira 5,3 milliárd forintnak megfelelő összeggel tartozott a spanyol államnak. A botrány részleteit szakértő elemezte a TV2 Mokka című műsorában.

Shakira

Ítélet született Shakira adócsalási ügyében. Mint ismert, az ügyészség vádja szerint az énekesnő 5,3 milliárd forintnak megfelelő adót nem fizetett be a spanyol államnak, amiért a bíróságon végül pénzbírságra és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az ügy részleteit Krasznai Dóra ügyvéd magyarázta el a TV2 Mokka című reggeli beszélgetős műsorában.

Mint arra a szakember rámutatott, Shakira nem spanyol, hanem kolumbiai állampolgár, ám az énekesnő élettársi kapcsolatban élt Gerard Piquét futballistával. Barcelonában házat is vettek és két gyermekük született. „A sztároknak komoly adótanácsadói hátterük van, ez esetben inkább jogértelmezési problémák lehetnek, hiszen minden ország saját jogszabályai döntik el, hogy kinek kell adót fizetnie" – hívta fel a figyelmet Krasznai Dóra. Hozzátette: hat hónap elteltével Spanyolországnak kellett volna adót fizetnie a sztárnak függetlenül attól, hogy ő a Bahamákon van bejegyezve adóilletőséggel. A spanyol állam ugyanis nem ismeri ezt azt. A tárgyalás során végül peren kívüli egyezség született, így Shakira befizette az összeget és a kamatokat.

Somhegyi Krisztián

Somhegyi Krisztián és Viczián Viktória életük egyik legemlékezetesebb kalandjáról vallottak élő adásban. A pár az afrikai Zöld-foki-szigeteket látogatta meg, ahol az első napjaik is eseménydúsan teltek, cápákkal is úsztak. Később azonban hatalmas fordulatot vett a pihenésük, ugyanis mindketten lebetegedtek. 

Mint kiderült, ételmérgezést kaptak.

Arra gyanakszanak, hogy a víztől lehettek rosszul, amelyben megmosták a gyümölcsöt. Viczián Viki annyira rosszul lett, hogy orvosi segítségre is szüksége volt és infúziót kapott. Ha mindez nem lett volna elég, a bőröndjük is elveszett, a telefonjuk is elromlott, és sünbe is tapostak. „Olyan nehezen jött össze, annyira vártam, aztán a franc egye meg” – fogalmazott Viczián Viktória, aki titkon arra vágyott, hogy az utazás során Somhegyi Krisztián megkéri a kezét.

Túl egyértelmű lett volna

– szögezte le a műugró.

Gáspár Győző és Gáspár Bea

Gáspár Győző és Bea számára véget ért a Párharc harmadik évada, az élményeikről a Mokka műsorában meséltek.

Én úgy fogtam fel az egészet, hogy nyaralunk

– kezdte a beszámolóját Győzike, aki feleségével bár mindent megtett a maradásért, a Párbaj során mindketten tisztában voltak vele, hogy fizikálisan nehéz helyzetben vannak a többiekkel szemben. „Ahhoz képest nem volt ez annyira rossz, én úgy éltem meg..." – tette hozzá Bea asszony. A verseny ideje alatt ő és a férje is megszabadult néhány kilótól, valamint arra is rájöttek, hogy jól működnek csapatban. Szerencsére mindketten jó viszonyban váltak el a vetélytársaiktól, akikkel a mai napig tartják a kapcsolatot chaten. A házasságuk kapcsán elmondták: rengeteget tesznek azért, hogy az harminc éve így működik.

(Borítókép: Shakira. Fotó: Getty Images)