Az Empire State Building is díszkivilágítást kap a zenekar hétvégi utolsó koncertjeinek tiszteletére.

Pályafutása utolsó koncertjeit adja a hétvégén a KISS. Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer és Eric Singer hazai pályán, a New York-i Madison Square Gardenben lép utoljára a rajongóik elé.

Az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb zenekara, a KISS, amelyet 1973 januárjában alapította Paul Stanley és Gene Simmons New Yorkban. Az együttes a mai napig sikeresen és aktívan működik, miközben már csak a két frontember, Paul Stanley és Gene Simmons maradt meg eredeti tagként. A banda egyedisége többek között megszokott arcfestésük, fellépőruháik, valamint showszerű koncertjeiknek köszönhető.

A banda most elérkezett utolsó koncertjéhez: december 2-án, a New York-i Madison Square Gardenben lezárul az End Of The Road elnevezésű búcsúturné, és ezzel a zenekar visszavonul az aktív koncertezéstől. A csapat természetesen megadja a módját a finálénak: a városban számos programot szerveznek a koncertek felvezetéseként, és november 30-án, szürkülettől egészen hajnali 2 óráig még az Empire State Building is különleges, a KISS-hez kapcsolódó díszkivilágításba borul majd. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapat párszor már korábban is belengette a visszavonulást, ám Gene Simmons szerint ezúttal tényleg itt a vége. Azért a Rolling Stone-nak adott interjújában pár hete egy kiskaput hagyott maguknak: megesküdött rá, hogy a mostani fellépések lesznek a KISS utolsó, sminkben(!) lejátszott koncertjei.

Stanley 71, míg Simmons 74 éves, ezért teljesen érthető, hogy felhagynak az aktív koncertezéssel. Magyarországtól a Papp László Sportarénában búcsúztak tavaly. Jelen állás szerint nem várható az eredeti felállás két inaktív tagja, Ace Frehley és Peter Criss felbukkanása az utolsó koncerten. 

(Borítókép: A KISS alapítói: Paul Stanley és Gene Simmons. Fotó: Jeff Kravitz/Getty)