Idén októberben indult Taylor Swift gigaturnéja, a The Eras Tour. Utoljára São Paulóban, november 26-án lépett színpadra, jövőre pedig Tokióban folytatja a turnét februárban. Az énekesnő addig sem unatkozik, a hatalmas rajongótáborán kívül ugyanis rengeteg mindennek örülhet. Amellett, hogy hivatalosan is belépett a dollármilliárdosok körébe, nemrég az év emberének választották.

Számos hollywoodi forgatókönyvírót és színészt, III. Károly brit királyt, Vlagyimir Putyint, Barbie-t, Hszi Csin-ping kínai elnököt, az OpenAI-t vezető Sam Altmant, Jerome Powell Fed-elnököt és a Donald Trump ügyében eljáró ügyészeket is maga mögé utasította Taylor Swift, akit a Time magazin idén az év emberének választott.

Az amerikai énekesnő ezzel bekerült II. János Pál pápa, Nixon, Gorbacsov, Greta Thunberg, Joe Biden, Kamala Harris, Elon Musk és Volodimir Zeleszkij körébe, akik korábban ugyancsak rendelkeztek az év embere címmel.

A Time magazin 1927 óta választja meg évente Az Év Emberét. A most 33 éves Taylor Swift másodjára szerepelt a címlapon: először 2017-ben tűnt fel rajta, amikor „az év emberének” a #MeToo-mozgalmat választották, a borítóra pedig ő is felkerült. A lap története során Swift az első személy, akit művészeti területen elért hatása és teljesítménye miatt választottak ki, és csak a negyedik olyan, aki az elmúlt 50 évben született.

Soha nem éreztem magam büszkébbnek és boldogabbnak, kreatívabbnak és szabadabbnak, mint most

– nyilatkozta az énekesnő, aki eddigi karrierje csúcsán jár. A zenetörténelem legnagyobb koncertturnéját kezdte megvalósítani idén: a The Eras Tour jövő decemberi végeztével a valaha volt legnagyobb bevételt generáló zenei turné lehet, ugyanis 4,1 milliárd dolláros (1426 milliárd 882 millió forintos) bevételt ígér. Már idén augusztus óta ez a valaha volt legtöbb bevételt hozó női turné, és a második legtöbb bevételt hozó zenei turné. 

Mióta elindult a körútra, Swift nettó vagyona elérte az 1 milliárd 100 millió dolláros, mai árfolyamon 382 milliárd 822 millió forintos összeget. Ezzel Taylor Swift idén októberben elérte a dollármilliárdos státuszt.

Bár Taylor Swift neve körül egyre több megosztó hír születik, jelenleg ő az Egyesült Államok egyik legnagyobb kedvence. Ez abból is látszik, hogy a Time magazinon kívül szerepelt még a People magazin címlapján, mint 2023 legérdekesebb embere, illetve a Forbes címlapján a média és a szórakoztatóipar legbefolyásosabb hölgyeként. Mindeközben Swift lett a leghallgatottabb előadó a Spotifyon, ahol eddig 26 milliárd 100 millió alkalommal streamelték a zenéit idén. Az énekesnő ilyen formában is rengeteg pénzt kaszált, erről ide kattintva olvashat bővebben.

(Borítókép: Taylor Swift. Fotó: Getty Images)