Az amerikai színész először még higgadtan válaszolt a neki szegezett kérdésekre, de miután gyilkosnak nevezték, teljesen elborult.

Nem is olyan régen, 2021 októberében történt, hogy a világhírű Alec Baldwin a Rust című filmjét forgatta. A színész azt hitte, hogy „hideg”, azaz vaktölténnyel megtöltött fegyvert kapott, ezért meghúzta a ravaszt, miközben az operatőrre, Halyna Hutchins-ra szegezte a pisztolyt.

A fegyverben azonban valódi töltény volt, amely halálos sebet ejtett az operatőrön és megsebezte a film rendezőjét, Joel Souzát is.

Baldwint később felmentették, de a jelek szerint – teljesen normálisan – máig érzékenyen érinti a baleset. Főleg, hogy az új-mexikói ügyészek azt tervezik, hogy ismét bíróság elé terjesztik az ügyet.

A színész a napokban ismét balhéba keveredett, amikor egy tüntető tömegen akart átmenni New Yorkban. Egy Izrael-ellenes tüntetővel tűzött össze. A demonstrálók, amint meglátták Baldwint, egyből nekiszegezték a kérdést: Izraelt vagy Palesztinát támogatja-e a közel-keleti konfliktusban.

A békét támogatom Gázában

– válaszolta a színész.

A tüntetők nem elégedtek meg a válasszal: egyikük Izrael-pártinak kiáltotta ki, és folyamatos káromkodások közben szidalmazta. Többek között azt mondta: „Fogd be a pofád, hát nem szégyelled magad?”. Baldwin eleinte tűrte a szidalmazást, de később visszaszólt a kiabálónak. Egy másik tüntető azt is felrótta neki, hogy nem válaszol a neki feltett kérdésére. Baldwin erre azt mondta: „Hülye kérdéseket teszel fel! Tegyél fel egy okos kérdést, és válaszolok rá!”

A színészen ekkor már látszott, hogy ideges.

Baldwinnál végül akkor szakadt el a cérna, amikor valaki felhozta, hogy a színész a Rust című film felvételén egy véletlenül a forgatásra került éles fegyverrel megölte Halyna Hutchins operatőrt. „De hiszen te is megöltél valakit, nem igaz? Gyilkos vagy!” – vágta hozzá az egyik demonstráló, ezt pedig a színész sem hagyta már szó nélkül:

Fogd be a pofád!

(Blikk)

(Borítókép: Alec Baldwin. Fotó: Ignat/Bauer-Griffin/Getty)