Nem túlzás azt állítani, hogy az egész világ arról a véletlen gyilkosságról beszél most, amelyet Alec Baldwin követett el a Rust című westernfilm új-mexikói forgatásán csütörtökön. A 63 éves amerikai filmszínész kelléknek használt kézifegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amellyel az egyik jelenet felvételekor halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt.

A szemtanúk beszámolója szerint Baldwin a történtek után teljesen összetört, a forgatást pedig magától értetődően leállították. A The Sun című brit napilap szerint azonban nem ez az egyetlen törés a kétszeresen Oscar-díjra jelölt, háromszoros Golden Globe-díjas színész életében.

Baldwin múltját botrányok sokasága árnyékolja be.

rendőrségi ügyek

Alec Baldwin az 1980-as évek elején a televízióban kezdte pályafutását a The Doctors című szappanoperában. Már akkor sem kerülte el a baj: amikor az akkori barátnőjét meglökte egy férfi az utcán, Baldwin gondolkodás nélkül nekiesett az illetőnek.

Az 1990-es évekre azonban, miután azzal került címlapokra, hogy megütött egy fotóst, már Hollywood rosszfiújaként emlegették. Az incidens pontosan 1995 októberében történt. Baldwint letartóztatták, miután képen törölte a lesifotóst, aki az otthonánál ólálkodott. A színész azzal magyarázta a dolgot, hogy az újszülött lányát, Ireland-et akarta megvédeni. 2013-ban egy másik fotósnak is lekevert egyet.

2018-ban is letartóztatták a Fox News szerint, miután egy elfajuló vita során megütött egy férfit New Yorkban. Úgy tudni, a parkoláson kaptak össze.

Dührohamai miatt a bulvárlapok Angry Alecnek, azaz Dühös Alecnek kezdték el nevezni, írja egy másik cikkében a The Sun.

örökölt düh

A The Sun azért a színész az apjától, Alexander Baldwintól örökölte vad természetét, aki tanár volt. 

Apám egy kemény ember volt. Miatta viselkedek úgy, ahogy. Tőle tanultam meg, hogy nem szabad félnem senkitől. Hát nem is félek! Egy szemernyi félelem sincs bennem. Soha. Semmiért.

– magyarázta korábban.

Alkohol- és drogproblémák

Karrierje kezdetén, fiatal színészként gyakran ült úgy autóba, hogy közben fehérbort kortyolgatott. A drogokra sem mondott nemet.

Kemény idők voltak ezek. Nagyon sok minden fájt, rengeteg minden. Gyakran gyerekesen viselkedtem. Huszonhét éves korom körül döntöttem úgy, hogy józan maradok. Addig napi rendszerességgel ittam és drogoztam. 

– vallotta be. Szavait az ABC News idézte.

lyukat ütött a falba

2006-ban, amikor az Entertaining Mr Sloane-t játszották a színházakban, Baldwin lyukat ütött az öltözője falába. Azért dühöngött, mert nem ment a légkondi, és a szemüvege mindig lecsúszott az orráról.

leszállították a gépről

2011 decemberében az American Airlines légitársaság egyik járatán rendezett jelenetet. Nem volt hajlandó kikapcsolni a telefonját, hiába kérték rá. Végül leszállították a gépről, melyet követően a Twitteren háborgott.

keserű válás

Első feleségével, Kim Basingerrel igen túlfűtött volt a kapcsolata. 1993-ban, mindössze hat hét jegyesség után kötötték össze életüket. A most 67 éves Basinger korábban elárulta, a színész gyakran a fejéhez vágta, mennyire utálja őt. Basinger végül 2001-ben nyújtotta be a válókeresetet.

Basinger apja, Don akkor így nyilatkozott:

Bírom Alecet. Ő egy nagyon kedves, nagylelkű ember, aki rengeteg nehéz dolgon ment keresztül. Egy dologgal azonban sosem tudott mit kezdeni: a dühével.

– mutatott rá Basinger apja.

újabb letartóztatás

Baldwint 2014 májusában azért tartóztatták le a New York-i rendőrök, mert biciklijével az út rossz oldalán közlekedett. Állítólag kezelhetetlenné vált, amikor emiatt meg akartak büntetni. Úgy tudni, Baldwin agresszív volt és üvöltözött, amikor igazoltatni akarták. 

Maguk mégis hány évesek, hogy nem tudják, ki vagyok? 

– akadt ki a rendőrökre.