Szerte a világon több millióan várják a karácsonyt. Az adventi időszak a keresztény hívek legkedveltebb periódusa az évben, ám ellenére a vallásnak és az alkalmat övező hatalmas marketing lufinak, máig akadnak olyanok, akik ki nem állhatják ezt az ünnepet. Köztük világsztárok is vannak, néhányan olyanok, akikről nem is gondolnánk. Cikkünkben most öt olyan hírességet mutatunk, akik egyáltalán nem várják a karácsonyt.

Marylin Manson

Mondhatnánk, hogy a lista legnyilvánvalóbb tagja, de akkor igencsak előítéletesek lennénk egy személy külseje alapján. Habár Marylin Manson az extrém viselkedésével is rendre kitűnik, valamint a nyilatkozatai nem egyszer sátániak. Ebben az esetben sajnos – nem sajnos, az előítéletnek van alapja, az énekes ugyanis maga nyilatkozta egyszer, hogy „utálja a karácsonyt”. “I hate Christmas,” Manson, 54, told the Associated Press in 2016. “

„Néhány barátom a Chanukah-t ünnepli, ami sokkal hagyományosabbnak, illetve jobb ünnepnek tűnik nekem, mert több ajándékot kapsz” – nyilatkozta Manson az Associated Pressnek 2016-ban. Hozzátette:

Azt hiszem minden karácsonyt fa nélkül töltöttem.

Chanuka

A Chanukát a zsidó karácsonyként tartják számon, ismertségét annak köszönheti, hogy decemberben a karácsonyi előkészületekkel egy időben ünneplik. A nyolc napos ünnep alatt a zsidó nép a Makkabeus szabadságharcban, a szíriai görögök felett aratott győzelemre emlékezik.

Lady Gaga

Az Oscar- és 13-szoros Grammy-díjas énekesnőnek szintén nem tartozik a kedvenc ünnepei közé a karácsony. Gyerekkorában nagyon sokat hagyták egyedül a szülei ebben az időszakban, így számára az ünnep egyet jelent a magánnyal. 2010-ben látványosan kifejezte ellenérzesit: olyan messzire ment, hogy a 2000-es Grincs című filmben látottakhoz hasonlóan beleharapott egy Mikulás plüssjátékba, majd lefejezte azt a cipőjével.

„Utálom az ünnepeket. Egyedül vagyok és szomorú, te kib**zott kitömött kis játék“ – fogalmazott Gaga a Londonban tartott performanszán 13 évvel ezelőtt. Az énekesnő talán előtte évben, 2009-ben került legközelebb az ünnepi hangulathoz, amikor kiadta a Christmas Tree című dalát. Mostanra remélhetőleg teljesen a háta mögött vannak a magányosan töltött karácsonyok, hiszen 2020-ban randizni kezdett Michael Polansky vállalkozóval.

Rod Stewart

Rod Stewartról nemrég írtuk meg, hogy elképesztő áron, 28 milliárd forintért kínálja Los Angeles-i luxuskastélyát. Feltehetőleg abban állt sosem karácsonyfa, függetlenül attól, hogy az övé az egyik legsikeresebb karácsonyi zenei album. Az énekesről a felesége, Penny Lancaster árulta el korábban, hogy minden évben alig várja, hogy végre lekerüljenek az ünnepi dekorációk.

„Rod nem szereti a karácsonyt. Alig várja, hogy otthon is végre leszedjem a díszeket és a háza ismét normálisan nézzen ki” – mondta Lancaster a Loose Women című beszélgetős műsorban 2021-ben. Az egykori modell azt is elárulta, hogy néha szexi Télanyunak öltözik az ajándékbontáshoz, hogy ezzel vidítsa fel a férjét.

Ez mindig mosolyt csal az arcára.

Miley Cyrus

Miley Cyrus 2019-ben kiadta a My Sad Christmas Song című dalt, amely az olyan klasszikusok ellenpólusaként szolgált, mint a Deck the Halls és a Jingle Bells.

”Ez egy szomorú karácsonyi dal, amelyet néhány évvel ezelőtt, pont az ünnepet megelőzően írtam. Nagyon sza*ul éreztem magam akkor, mert nem lehettem azzal, akit szeretek. Bár körülöttem volt a családom és a barátaim, még így is iszonyat magányosnak éreztem magam. Ez az érzés máig aktuális, és talán néhányan, akik olvassák ezt a posztot, azonosulni is tudnak vele. Ne feledjétek, ha magányosnak érzitek magatokat ebben az időszakban, akkor is varázslatosak vagytok! Különlegesek vagytok, akár egy hópehely, gyönyörűen egyediek. Remélem, a lelketek legbelül érzi a fényt, reményt, békét és örömöt, tudva, hogy milyen egyedülállóan csodálatosak vagytok.

A szeretet mindig nyer!

– zárta sorait az X-en (korábbi Twitter) megosztott 2019-es bejegyzésében Miley Cyrus.

Colin Firth

Bár az egyik legsikeresebb karácsonyi filmnek volt a főszereplője, Colin Firth a valóságban ugyancsak utálja a karácsonyt.

"Mélységesen gyűlölöm ezt az ünnepet, ami tényleg szomorú. Az évnek ebben az időszakában vigyázok, hogy véletlenül se kapcsoljam be a rádiót, mert azoktól az újszerű csingilingiktől gyilkos kedvem támad és fösvénységbe taszít, amit szerintem előbb-utóbb mindenkiből kihoz a karácsony. Az összes ember valami boldog cuccot próbál hozzád vágni, és ez az a pont, amikor átmegyek Grincsbe” – magyarázta az angol színész a Daily Mailnek 2009-ben. Hozzátette, szerinte Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye a legjobb olvasnivaló ebben az időszakban, ugyanis az abban rejlő sötétség, félelem és megbánás után a végére készen állunk egy kis vidámságra.

(New York Post)

(Borítókép: Colin Firth. Fotó: Getty Images)