Majka mellett Pápai Joci is az RTL-hez igazol 2024 második felétől – jelentette be a csatorna szombaton. A TV2 meghatározó arcainak távozásáról Fischer Gábor is nyilatkozott.

Tegnap a Velvet az elsők között számolt be arról, hogy Majka évek után a TV2-től átigazol az RTL-hez, ahol annak idején ismertséget szerzett a ValóVilág című reality-ben. A hírt a mai napon a csatorna egy közleményben azzal tetézte, hogy Majoros Pétert Pápai Joci is követi, kettejüket pedig 2024 második felétől láthatják a nézők a német tulajdonú televíziós csatornán. Pápai Joci távozásáról egyébként már tegnap értesülhettünk a TV2 közleményéből, ám eddig csak találgatások voltak arról, hogy az énekes ugyanoda igazol-e, mint jó barátja.

„Ennél nagyobb lendületet nem is vehettünk volna év végén, hiszen egyszerre két új műsorvezetővel is bővült az RTL-csapata. Pápai Joci újdonság lesz a nézők számára, de biztos vagyok a sikerében. Minden műsorkészítő kollégám nevében mondhatom, hogy izgalmas évnek nézünk elébe!” – mondta Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese. A csatorna a közleményében kiemeli, hogy Pápai zenészként és műsorvezetőként is számtalan alkalommal dolgozott már Majkával közösen, akivel ezek után is együtt folytatják karrierjüket.

„Petike, képzeld, az Öcskösöd is az RTL csapatát fogja erősíteni! Nem fogsz tudni lerázni, mivel együtt folytatjuk itt is az utunkat, drága testvérem! Sok kihívás, kaland, izgalom vár ránk, amit a jövőben az RTL biztosít számunkra!” – írta Pápai Joci a közösségi média oldalán Majka tegnapi bejelentésére is utalva. Nem kellett sokat várni, a rapper szinte egyből reagált Pápai szavaira:

Testvérem!! Isten hozott téged is az RTL-nél!! Mivel 20 éve “együtt hajtunk, együtt halunk”, nélküled nem mentem volna sehova!

Hogy a páros melyik műsorban tűnik majd fel jövőre, illetve hogy együtt lépnek-e egyáltalán színre, egyelőre nem tudni, de akár az X-Faktor házigazdáiként is feltűnhetnek majd. Majka távozását a TV2 programigazgatója, Fischer Gábor egy hosszabb, Indexnek adott interjúban érintette:

„Ezek az átigazolások minden televíziós piacon előfordulnak, különösen akkor, ha a műsorvezető nem alkalmazottja a televíziónak, hanem a megbízásai adott műsorokhoz kapcsolódnak, ahogy ez Majka esetében is történt. Távozása tulajdonképpen bármikor várható volt, mert tudtam, hogy rendszeresen tárgyal a versenytársunkkal.  De mindenképpen szeretném megköszönni neki az elmúlt 13 év munkáját.”

(Borítókép: Majka és Pápai Joci. Fotó: Papajcsik Péter/Index)