A legnagyobb sztárok közül sokan vállalták már a nagynyilvánosság előtt, hogy végeztettek terhességmegszakítást. Nézzük, kik ők!

Ireland Baldwin

„Tinédzserkoromban megerőszakoltak. Teljesen eszméletlen voltam, amikor történt, és ez alapjaiban változtatta meg az életem hátralévő részét” – mesélte el egy TikTok-videóban Alec Baldwin és Kim Basinger lánya, aki évekig magában tartotta a történteket. Később teherbe esett egy partnerétől, akivel már nem volt boldog, ráadásul a férfi nyilvánvalóvá tette számára, hogy soha nem szeretne megházasodni és családot alapítani.

„Még komoly kapcsolatban sem igazán akart élni.

Azért választottam az abortuszt, mert tudom, milyen érzés olyan szülők gyermekeként megszületni, akik gyűlölik egymást. 

Meadow Walker

Június 24-én Meadow Walker modell, a néhai Paul Walker lánya az elsők között beszélt arról, hogy 2020-ban abortuszt végeztetett. Személyes történetét a Legfelsőbb Bíróság döntésének apropóján osztotta meg a nagyvilággal. Úgy fogalmazott, hogy a döntés óriási visszaesést jelent az Egyesült Államok történelmében, és mélységes igazságtalanság a nőkkel szemben. „Számtalan nő küszködik azzal a döntéssel, hogy megszakítsa-e a terhességét. Én is így voltam 2020-ban. Amikor a világ összeomlott a pandémia alatt, abortuszom volt” – írta a 23 éves Walker, aki hozzátette, hogy ez egy nagyon személyes élmény, ahogy „annak lennie kell”. 

Britney Spears

Britney Spears október 24-én megjelent, The Woman in Me című önéletrajzi könyvének felvezetéseképp, a People magazin írta meg az énekesnő életének féltve őrzött, fájdalmas titkát: bő két évtizeddel ezelőtt a popcsillag gyermeket várt akkori párjától, Justin Timberlake-től, aki azonban úgy vélte, még túl fiatalok a gyermekvállaláshoz. Az énekesnő ezért végül terhességmegszakítást végeztetett.

Rita Moreno

A 90 éves filmes nagyágyú már korábban felfedte, hogy évekig viszonya volt Marlon Brandóval, amelyben Moreno annyira boldogtalan volt, hogy véget akart vetni az életének. Egyszer terhes is lett a sztártól. A gyermeket nem akarta megtartani, azonban  az abortusz akkoriban illegális volt. Végül a néhai Brando néhány barátján keresztül talált egy orvost neki.

Ő egy igazi orvos volt. Marlon 500 dollárt fizetett neki – szemben valami sikátoros dologgal

Uma Thurman

A színésznő fiatal korában Európában dolgozott, ebben az időszakban ejtette teherbe egy nála jóval idősebb férfi. Élete legnehezebb döntését hozta meg az abortusszal, amelyről később így nyilatkozott: „Az, hogy nem tartottam meg ezt a korai terhességet, lehetővé tette számomra, hogy felnőjek, és később olyan anyává váljak, amilyen szerettem volna lenni, és akire szükségem volt”.

(Borítókép: Britney Spears. Fotó: Kevin Winter/Getty)