A fesztiválok még be sem jelentették legnagyobb fellépőiket, de a jövő évi zenei szezon már így is rendkívülinek ígérkezik. Sőt az átlagosnál hosszabbnak ígérkezik a 2024-es koncertszezon, ugyanis már márciustól találhatunk a kedvünkre való koncerteket Budapesten és még novemberben is érkeznek nagy nevek hazánkba.

Depeche Mode

Az 1980-ban alapított, Dave Gahan nevével fémjelzett brit zenekar 2023-ban adott koncertet a Puskás Arénában. Az együttes természetesen teltház előtt állt a színpadra, pedig már akkor tudni lehetett, hogy a Depeche Mode 2024-ben is ellátogat hazánkba.

A magyarországi duplázás nem meglepő, ugyanis híresen nagy rajongótábora van Dave Gahanéknek hazánkban. Az együttes 2024. március 26-án lép majd fel az MVM Dome-ban és ha a tavalyi koncerthez hasonló színvonalat hoz a Depeche Mode, akkor garantált lesz a jó hangulat.

Thirty Seconds to Mars

A Thirty Seconds to Mars frontembere, Jared Leto elképesztő körülmények között jelentette be koncertsorozatát. Az Oscar-díjas színész az extrém sportok és különösen a hegymászás lelkes rajongója, így úgy döntött ő lesz az első ember, aki megmászta az Empire State Buildinget.

Lelkes hegymászóként az Empire State Building és egy világ körüli turné is ugyanazt az érzést hordozza magában, hogy bármi lehetséges, ha megpróbáljuk

– mondta az énekes, majd bejelentette a Seasons 2024 elnevezéső turnéját, ami Latin-Amerikában indul, majd Európában folytatják, ahol összesen 28 koncertet adnak, utána jön Észak-Amerika, végül Ausztrália és Új-Zéland.

Az európai állomásokból Magyarország sem marad ki. A zenekar 2024 május 16-án fog majd fellépni az MVM Dome színpadán.

Sting

A brit legenda számtalanszor sokszor látogatott már el hazánkba, legutóbb 2022-ben adott koncertet Budapesten, de a The Police korábbi frontembere az elmúlt évtizedek során fellépett már a Hősök terén is.

A 17 Grammy-díjjal büszkélkedő zenész 72 évesen sem áll le és 2024-ben ismét Magyarországra jön, hogy május 31-én megtöltse a Papp László Budapest Sportarénát.

Coldplay

Azahriah volt az első magyar, aki megtöltötte a Psukás Arénát, sőt, egyből háromszor is megtette. Azonban a Coldplay volt az első az új stadion történelmében, aki először három teltháznyi jegyet jegyet adott el.

Chris Martinék legutóbb 2008-ban koncerteztek Budapesten, de a szerencsések 2024. június 16-án, 18-án és 19-én ismét láthatják élőben a zenekart. Azoknak, akiknek sikerült jegyet szerezni, nem valószínű, hogy csalódniuk kell, ugyanis sokak szerint a Coldplay koncertjeinek látványvilága a világ élvonalához tartozik.

Ed Sheeran

A brit zenész nem először érkezik Magyarországra, ugyanis ő volt a 2019-es Sziget egyik fő fellépője, a koncertjére pedig hihetetlenül sokan voltak kíváncsiak. Ed Sheerannek mostanáig ez volt az első és egyben utolsó teljes estés fellépése Budapesten.

Jövőre azonban ez változik, ugyanis a brit sztár 2024. július 20-án megtölti a Puskás Arénát, hogy klasszikus slágerei mellett előadja az Autumn Variations című új albumának dalait.

Andrea Bocelli

A klasszikusabb zene kedvelőinek sem kell szomorkodnia jövőre, ugyanis Andrea Bocelli 2024. november 23-án fellép az MVM Dome-ban. Az olasz művészt a világ legszebb hangú énekesei között tartják számon és bárhol koncertezik, mindenhol teltház várja.

A Time To Say Goodbye előadója legutóbb 20119-ben bűvölte el a magyar közönséget.

(Borítókép: Ed Sheeran. Fotó: GettyImages)