A Drága Örökösök egykori ünnepelt színésze rögös utat járt be az utóbbi évben.

Molnár Gusztáv tavalyi éve közel sem volt felhőtlen. A színész alkohol függősége már tarthatatlanná vált, felesége elvált tőle, majd elvonóra vonult, ahonnan már több hónapja kijöhetett.

Rossz az anyagi helyzete

Molnár most egy színházi előadáson dolgozta fel gyermekkorának traumatikus eseményeit, valamint betekintést engedett a komlói elvonón töltött 265 napjába is. Molnár Gusztáv nem tagadja, hogy embert próbáló időszakon megy keresztül: teljesen átalakultak az emberi kapcsolatai, sokan hátat fordítottak neki, emellett anyagilag is nehéz helyzetbe került, bevételi forrás hiányában jelenleg a barátai támogatják.

„Amint kijöttem a terápiáról, rögtön megtaláltak a lehetőségek, különböző színházi szerepek, tévés szereplések. Ám úgy éreztem, egyelőre nem állok készen arra, hogy teljes erőbedobással visszatérjek a munkába, hiszen még gyógyulnom kell. Ennek a döntésnek nyilván volt egy hátulütője is:

bevételi forrás nélkül maradtam, anyagilag nagyon nehéz helyzetbe kerültem”

– kezdte a Blikknek Molnár Gusztáv, aki bízik benne, hogy a mostani helyzet csak átmeneti. 

„Nem tagadom, jelenleg teljesen le vagyok égve, de a barátaimnak sokat köszönhetek, mert szállást és ételt biztosítanak számomra. Mindemellett sajnáltatni sem akarom magam, mert azon dolgozom, hogy fokozatosan felépítsem magamat és a jelenlegi helyzet csak átmeneti”

Újra színészkedik

A színész a december 27-én bemutatott, Levél anyámhoz című előadásán megrázó őszinteséggel mesélt traumatikus gyermekkoráról és az elvonón töltött időszakáról is: „A terápiám része volt, hogy három hétig nem szólalhattam meg, ami különösen nehéz volt egy olyan embernek, aki annyit beszél, mint én, de nagyon hasznos volt abban a tekintetben, hogy végre magamra figyelhettem”.

(Borítókép: Molnár Gusztáv. Fotó: Vajda János/MTI)