Hétfőn avatták fel a csillagot a híres Los Angeles-i sétányon.

Csillagot kapott Willem Dafoe a hollywoodi Hírességek sétányán. A 68 éves amerikai színész csillagát hétfőn avatták fel a híres Los Angeles-i sétányon, ahol Patricia Arquette és Pedro Pascal mondott beszédet. A színész megemlékezett eddigi pályafutásáról, valamint arról is, hogy gyermekként egy wisconsini kisvárosban nőtt fel, és elképzelni sem tudta, hogy bármikor egy ilyen nívós elismerésben részesül.

Dafoe még le is hajolt a földre, hogy megcsókolja a csillagát.

A hollywoodi Hírességek sétányán rendezett ünnepségen a 68 éves színész felesége, Giada Colagrande olasz filmrendező, valamint számos barát és kolléga is részt vett, köztük Mark Ruffalo és Wim Wenders is.

Dafoe több mint száz filmben szerepelt eddig pályafutása során, a legtöbb ember és főként a mai generáció vélhetően leginkább az eredeti Pókember-trilógiából ismerheti a nevét. Dafoe 2021-ben Tom Holland, Andrew Garfield és Tobey Maguire oldalán játszotta el – több mint egy évtized után – újra Norman Osborn szerepét. A film kasszasiker lett. 

Hollywood Walk of Fame

A hollywoodi Hírességek sétánya a film- és szórakoztatóipar sztárjainak nevét megörökítő utcaszakaszok gyűjtőneve Los Angelesben, Hollywood negyedben. A sétány központja a Hollywood Boulevard és a Vine Street kereszteződése. Eme két kereszteződéstől kiindulva, a két utcán a négy égtáj felé húzódnak a csillagokkal díszített járdák. Ezek nem akármilyen csillagok: fekete gránitlapra helyezett bronz szegélyű, rózsaszín díjak, amelyeknek közepén annak a neve szerepel, aki művészi teljesítményével kiérdemelte a világ egyik legnagyobb, legfontosabb elismerését. Legutóbb Macaulay Culkin kapott csillagot a sétányon 2023 december 2-án. 

(24.hu)

(Borítókép: Willem Dafoe. Fotó: Amy Sussman/Getty)