Hónapokkal a Jóbarátok sztárjának tragikus halála után a halottkém megállapította, hogy nem egyszerű túladagolás történt.

Ahogy arról a Velvet is beszámolt 2023. október 28-án holtan találtak rá Los Angeles-i otthonának jakuzzijában Matthew Perryre. Sokáig nem lehetett tudni, hogy mi okozta a tragédiát, de most a hatóságok lezárták a nyomozást.

A Los Angeles-i rendőrség a People magazinnak megerősítette, hogy a színész szervezetében található ketamin által előidézett hatások, vagyis vagyis kardiovaszkuláris túlingereltség és légzéskimaradás okozta a Jóbarátok sztárjának halálát.

A fulladáshoz az vezethetett, hogy eszméletét vesztette, és belecsúszott a vízbe. A ketamin-túladagolás pedig megterheli a szívizomzatot.

Nem volt alkohol, kokain, heroin, metamfetamin vagy fentanil a szervezetében” – állapította meg a halottkém, akinek jelentése szerint Matthew Perry szervezetében  körülbelül annyi ketamin volt, mint egy általános érzéstelenítés alatt álló kórházi betegében, aminek hatását felerősítette egy vényköteles fájdalomcsillapító, amit gyakran használnak opioidfüggőségben szenvedők kezelésére.

A színész depressziója miatt járt ketamininfúziós terápiára, de az utolsó kezelése másfél héttel a halála előtt volt, a ketamin pedig csak három-négy órán át marad a szervezetben, ami azt jelenti, hogy nem csak ez vezetett közvetlenül a halálához, hanem a szív- és érrendszeri túlterheltség is.

(People)

(Borítókép: Matthew Perry. Fotó: GettyImages)