Curtis édesanyja január 20-án orvosi ellátására szorult, miután rosszul lett, ám a mentő csak 3 órával később ért ki a helyszínre. Az ügyben vizsgálatot indított a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, Curtis édesanyja január 20-án rosszul lett, ezért mentőt kellett hívni hozzá, ám az esetkocsi csak 3 órával később ért a helyszínre. A rapper akkor a közösségi médiában fakadt ki és részletezte az eseményeket, kijelentve: sem a mentőszolgálattal, sem a kórházi dolgozók munkájával nem volt megelégedve.

Széki Lajosnét a Semmelweis Klinikán ápolták, ahonnan nem sokkal később kiengedték, azonban a hazaszállításról állítólag nem tájékoztatták a családtagokat, majd az otthona előtt a folyóson, köntösben és mezítláb magára hagyták az idős asszonyt. Az esetet követően a betegszállító cég kirúgta azt az alkalmazottját, aki aznap hazavitte Curtis édesanyját. Az asszony azóta visszakerült a kórházba, mivel vasárnap reggel eszméletlenül találtak rá. Az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ most egy friss közleményt adott ki.

„A közösségi médiában megjelent előadóművész édesanyjának egészségügyi ellátásával és otthonába történő szállításával kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központhoz bejelentés nem érkezett, azonban hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Ennek keretében soron kívüli hatósági ellenőrzést folytat le az NNGYK a betegszállítást és az egészségügyi ellátást végző szolgáltató, valamint az Országos Mentőszolgálat vonatkozásában is. Amennyiben szakmai szabályszegés vagy mulasztás kerül megállapításra, akkor az NNGYK megteszi a szükséges intézkedéseket” – informálta az NNGYK a Blikket.

(Borítókép: Curtis. Fotó: Németh Kata/Index)