Alec Baldwint nemrég újból megvádolták gondatlanságból elkövetett emberöléssel, de a színész még mindig ártatlannak vallja magát.

Alec Baldwint először 2023 januárban vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel, miután a Rust című film forgatásán leadott lövés Halyna Hutchins operatőr halálát és Joel Souza rendező sérülését okozta. 

A 63 éves amerikai filmszínész kelléknek használt kézifegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amellyel az egyik jelenet felvételekor halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt. A világsztár hosszú hónapokon keresztül járt a bíróságra, majd tavaly áprilisban ejtették ellene a vádakat.

Októberben bejelentették, hogy ismét megvádolják, mert a kiterjesztett nyomozás során olyan tényekre bukkantak, amelyek arra utalnak, hogy a színésznek mégiscsak lehetett felelőssége Halyna Hutchins halálában. 

Baldwin ismét ártatlannak vallotta magát a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában,

sőt meg sem jelent az új-mexikói esküdtszék videóperében, amelyet a Google Meeten keresztül tartottak volna, de Baldwin lemondott a részvételről.

A színészlegenda a következő állításokat tette a vallomásaiban eddig:

  • Sosem fogna úgy senkire fegyvert, hogy meg is húzza a ravaszt.
  • A világsztár továbbra is azt állítja, nem ő húzta meg a ravaszt, mivel elmondása szerint arra tanították, hogy ne tartson fegyvert senkire. 

A fegyvergyártócég megvédte Baldwin magatartását az ügyben, megjegyezve, hogy színészként nem volt felelős a fegyverbiztonságért a forgatáson. Baldwin mellesleg a film producere is volt, de a felügyeleti felelősségének mértéke vitatott.

(Blikk)

(Borítókép: Alec Baldwin. Fotó: John Lamparski/Getty)