Az idei Grammy-díjátadó gála nem múlt el botrány nélkül: a világhírű rappert, Killer Mike-ot azután tartóztatták le a rendőrök, hogy három díjat is bezsebelt.

Az eset nem csak azért különösen kellemetlen, mert a Grammy-gálán történt, hanem azért is, mert a népszerű rapper éppen előtte vette át a neki járó díjakat. Köszönő beszédében pedig lényegében arról értekezett, hogyan tért jó útra azután, hogy korábban drogot árult az utcán és bűnöző életmódot folytatott. 

„20 évesen azt hittem, menő dolog drogdílernek lenni. 40 évesen elkezdtem együtt élni a megbánással és azokkal a dolgokkal, amiket tettem. 45 évesen kezdtem el rappelni róla. 48 évesen pedig

itt állok, mint egy olyan ember, aki tele van empátiával és együttérzéssel a dolgokért, amiket tettem”

– mondta az előadó, miközben átvette az egyik díját.

Ehhez képest Killer Mike-ot a díjátadón testi sértés miatt vették őrizetbe a rendőrök, miután a hírek szerint fizikai összetűzésbe keveredett valakivel a színfalak mögött. A rapper letartóztatására közvetlenül azután került sor, hogy három díjat is megnyert. Az esetről videófelvétel is készült.

A rapper képviselője egyelőre nem reagált a megkeresésekre, ám a rendőrség szóvivőjének jelentése szerint Killer Mike-ot kihallgatták, majd szabadon engedték, így az ügynek talán nem is lesz folytatása. A Grammy-díjátadón csapatának tagjai nem kívántak nyilatkozni, amikor a Hollywood Reporter megkereste őket. A Grammy-díjátadó összes díjazottját ide kattintva láthatja. 

(Blikk)

(Borítókép: Killer Mike. Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty)